ARSO je tudi danes izdal oranžno opozorilo za popoldne in zvečer za vso Slovenijo

ARSO je tudi danes izdal oranžno opozorilo za popoldne in zvečer za vso Slovenijo. Zvečer nas bo ponovno prešla višinska dolina s hladnejšim zrakom. Povzročila bo, da se bo nestabilnost ozračja v popoldanskem času povečala. Ponovno so možni dolgotrajni nalivi, močni sunki vetra in tudi toča. Gasilci bodo imeli spet polne roke dela, tako kot v preteklih dneh. Zelo hudo je bilo včeraj v Črni na Koroškem, županja Romana Lesjak je povedala, da so morali evakuirati okrog 50 prebivalcev.
V Črni na Koroškem je danes gasilcem prišla na pomoč tudi vojska, ki pomaga sanirati posledice včerajšnjega neurja. Gasilci Črna na Koroškem pozivajo občane, ki potrebujejo pomoč pri sanaciji, da jih pokličejo direktno v štab PGD Črna na tel. 040 680 113.
Gasilci PGD Mežica so včeraj pomagali kolegom iz Črne na Koroškem, napisali so takole:
“Pretekli teden je bil zelo pester za nas. Tako smo že od začetka tedna vsakodnevno na terenu. Veter in močan dež sta povzročala težave. Odstranjevali smo podrta drevesa, črpali iz zalitih prostorov, ter pokrivali odkrite strehe. Med drugim je veter odkril tudi streho našega gasilskega doma. Najbolj zahtevno pa je bilo včerajšnje neurje, kjer smo poleg težav v naši občini, na pomoč priskočili še PGD Črna na Koroškem, kjer je obilno deževje povzročilo ogromno težav in veliko škodo. Upajmo da se vreme v prihodnje umiri, čeprav tudi danes ni izključena možnost neviht.”
Tudi Gasilci Prevalje so bili sinoči zelo aktivni, tudi oni so pomagali v Črni na Koroškem:
“Pošteno utrujeni od dela, a ponosni.
ob 15.39 smo dobili poziv za požar daljnovoda v Jamnici.
Ob 16.51 pa smo bili aktivirani za pomoč PGD Črna. Ob prihodu v Črno so nas pričakali res grozni prizori. Pomagali smo občanom Črne pri saniranju posledic.
Kasneje pa še na odkrito streho na Zagradu.”
Gasilci Koroškega Gasilskga Zavoda Ravne pa so včeraj skupaj s Pgd Dravograd, PGD Šentjanž pri Dravogradu in PGD Slovenj Gradec na intervenciji zdrsa avtobusa uspešno rešili vseh 15 potnikov in voznika avtobusa, ki v nesreči niso utrpeli poškodb.