Aluminij srečno do treh točk na Ravnah

V zaostali tekmi 8.kroga 2.SNL je danes Aluminij iz Kidričevega na Ravnah premagal Fužinar z 1:0 in se na lestvici točkovno izenačil s prvouvrščeno Krko. Obe ekipi imata dvaindvajset točk, Fužinar pa je ostal na dvanajstem mestu z devetimi točkami.

 

V prvem polčasu je bil Fužinar boljši nasprotnik. Že v 4.minuti je imel po prodoru in podaji Cenerja lepo priložnost Turičnik, a je s kakšnih petnajstih metrov streljal točno v gostujočega vratarja Banića.

Še lepši priložnosti je imel v 13. oziroma 14. minuti Ibrian. Najprej je prišel sam pred Banića, a je iztržil le kot. Po kotu pa je po gneči s petih metrov z glavo zadel prečko. Banić je bil že premagan, centimetri so tokrat rešili Aluminij.

Do konca polčasa smo zabeležili še strele Pesjaka, Svržnjaka ter Plaznika. Pesjak je streljal čez gol, strela Svržnjaka in Plaznika pa je Banić uspel obraniti.

 

Gostje so v prvem polčasu razočarali. Edino omembe akcijo v tem delu igre so izpeljali v 6.minuti, ko je lep prodor Bresta ostal neizkoriščen. Z izjemo nekaj prekinitev in dokaj nenevarnih predložkov s strani si v fazi napada niso pripravili nič, tako da domači vratar Marčič praktično ni imel dela.

Drugi polčas se je začel v izenačeni igri. Napadi obeh ekip so se ponavadi končali pred nasprotnikovim šestnajstmeterskim kazenskim prostorom.

V 60. minuti pa je prišlo do odločilnega trenutka na tekmi. Po kotu in odbiti žogi je Turičnik najprej z vrhom čevlja izbil žogo, potem je prišlo do kontakta z nasprotnim igralcem. Sodnik Kovačič je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Marinšek.

V 66.minuti lepa priložnost za izenačenje. Turičnik je z desne strani sprožil v daljši Banićev kot, žoga je za las zgrešila okvir vrat in končala za golom tik ob desni vratnici.

V 70. minuti prva prava priložnost za goste. Po napaki Posinkovića je Brest z leve strani streljal, a zgrešil podobno kot pred tem Turičnik. Rezervist Baskera je nekaj minut kasneje nevarno zapretil, a tudi on ni bil uspešen. Prosti strel Marinška v 80.minuti pa je končal za vrati Marčičevega gola.

Do konca tekme večjih priložnosti ni bilo, ostalo je pri rezultatu 1:0 in minimalni zmagi gostov.

Poraz Fužinarja je nezaslužen, Ravenčani so si zaslužili najmanj točko. Vendar sta nezbranost pri zaključnih strelih in (pre)stroga odločitev sodnika tokrat naredili svoje. Igralci si vseeno za prikazano na igrišču zaslužijo čestitke, prav tako tudi trener Mihael Bukovec za taktiko proti renomirani ekipi, ki se bori za prvo mesto.

V soboto se bo Fužinar na Ravnah v 10.krogu pomeril še z enim favoritom za prvo mesto, lendavsko Nafto. Tekma se bo pričela ob 15.30 uri.