Zaključni koncert 31. Mednarodne solopevske šole Hugo Wolf

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec in Društvo Hugo Wolf Slovenj Gradec vas v nedeljo, 27. oktobra 2024, ob 11. uri vabita v Rojstno hišo Huga Wolfa, Glavni trg 40, Slovenj Gradec na Zaključni koncert 31. Mednarodne solopevske šole Hugo Wolf.

Seminar mednarodne solopevske šole Huga Wolfa je namenjen mladim interpretom vokalne glasbene literature samospeva s poudarkom na opusu Huga Wolfa. Udeleženke in udeleženci so mladi pevci in pevke, študenti in študentke glasbenih akademij in konservatorijev iz Slovenije in tujine, med udeleženci pa vedno znova pozdravimo tudi že uveljavljena umetniška imena.

Tradicionalno pevsko in pianistično srečanje že vrsto let poteka v sodelovanju s profesorico Bredo Zakotnik in profesorjem Vladimirjem Mlinarićem. Mednarodna solopevska šola zagotavlja odprt in skupen prostor inspiraciji, ki jo Wolfov glasbeni testament vedno znova neusahljivo daje. Zaključek glasbeno navdahnjenega tedna je nedeljska matineja, na kateri se predstavijo udeleženci seminarja in s publiko delijo moč, vrednote in globino tako Wolfove glasbe kot del zakladnice samospevov, ki imajo neprecenljivo vrednost za vse generacije.

Koroški pokrajinski muzej