Pomembna zmaga Fužinarja

Danes je bila na Ravnah odigrana zaostala tekma 8.kroga 3.SNL vzhod. Pomerila sta se Fužinar in Šampion. Zmage so se veselili Ravenčani, ki so tekmo dobili z 2:0. To je druga zmaga Fužinarja v tej sezoni, s temi tremi točkami, sedaj jih imajo sedem, so se na lestvici dvignili za dve mesti. Prehiteli so Šampion in Premium Dobrovce, ki sta sedaj na zadnjih dveh mestih. Vodi Hajdina z dvaindvajsetimi točkami, Korotan je s šestnajstimi peti.

 

Kakšnih 200 gledalcev je videlo zanimivo tekmo in zasluženo zmago Fužinarja. Ravenčani so zelo dobro igrali v prvem polčasu, ko so si predvsem preko razpoloženega levokrilnega napadalca Klemna Ofiča priigrali kar nekaj priložnosti. Eno od njih je izkoristil prav Ofič, ki je z natančnim strelom z glavo v 25.minuti premagal gostujočega vratarja Damirja Mušiča.

Gostje v prvem polčasu niso bili pretirano nevarni, v 37.minuti so ostali še brez napadalca Gala Stojka Krevzla, ki je pri poskusu strela na gol z desno nogo v telo nesrečno zadel domačega branilca Aneja Tamšeja-Mariniča in prejel rdeči karton. Nesrečnega Tamše-Mariniča je moralo odpeljati v bolnišnico rešilno vozilo. Želimo mu čimprejšnje okrevanje.

Drugi polčas je bil bolj izenačen, do svojih priložnosti so prišli tudi gostje. Najprej v 60.minuti, ko je sodnik pokazal na enajstmetrovko. Strel Nika Pušnika z bele točke je domači vratar Tilen Marčič s ‘pantersko’ reakcijo obranil, prav tako strel iz neposredne bližine po obranjeni enajstmetrovki.

Osem minut kasneje sreča za Fužinar, Jaka Jensterle je s strelom z roba šestnajstmetrskega prostora zadel desno vratnico.

Domači igralci so imeli v drugem polčasu nekajkrat možnost povišati vodstvo, vendar so bili sila nespretni pred nasprotnikovim golom. V četrti minuti sodnikovega podaljška jim je vendarle uspelo. Dokaj povprečni sodnik Miha Kamplet je še drugič dosodil enajstmetrovko, ki jo je v gol pretvoril Klemen Ofič.

Zmaga je za mlade igralce Fužinarja zelo pomembna, saj so se z njo uspeli dvigniti z dna. Predvsem igra v prvem polčasu daje upanje, da bodo uspešni tudi v naslednjih krogih. Priložnost za to bo že v nedeljo, ko na Ravnah gostuje ekipa Premium Dobrovce.