Na festivalu Pika miga se bo letos predstavilo 35 igrivih in doživetih plesnih miniatur

Ta konec tedna, 5. in 6. oktobra, bo v Domu kulture Velenje potekal že 21. Mini festival otroških plesnih skupin Pika miga, ki ga Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira v sodelovanju s Festivalom Velenje. Na festivalu se bodo predstavili mladi plesalci in plesalke, stari od 5 do 12 let, ki skupaj s svojimi mentorji ustvarjajo igrive in doživete koreografije. 
Prireditev Pika miga, ki v Pikinem mestu Velenje poteka že več kot dve desetletji, predstavlja prerez dela najmlajših plesnih ustvarjalcev, ki poskušajo vsakdanje življenjske dogodke, občutja, medsebojne odnose in druge vesele ali žalostne izkušnje ob pomoči mentorjev predstaviti skozi ples. Državna selektorica Mojca Kasjak je za predstavitev na festivalu letos izbrala 35 plesnih miniatur, ki se bodo zvrstile v dveh dneh.
Festivalski program in nastopajoči
Lanskoletni festival Pika miga, foto: Arhiv JSKD
Prav gotovo se Velenju znova obeta vikend, poln razigranosti, kar poleg ustvarjalnosti združuje mlade plesalce in njihove mentorje. V soboto bodo plesalci stopili na oder ob 11. in 17. uri, nedeljski plesni dan pa se bo začel ob 11. uri. V dveh dneh bo na odru zaplesalo 298 mladih plesalcev.