Korotan in Fužinar v prvem krogu 3.snl vzhod izgubila

Minuli vikend se je začel prvi krog sezone 2024/25 v 3.snl vzhod. Tudi v letošnji sezoni ima Koroška dva kluba v tej ligi, Korotan in Fužinar. Oba sta v tem krogu izgubila z identičnim izidom, 2:0. Korotan je bil neuspešen na gostovanju v Krškem, Fužinar pa na domačem igrišču na Ravnah.

 

Korotan je v soboto gostoval pri Krškem pri ekipi Krško Posavje. Prevaljčani so bili blizu točke, a so v zadnjih minutah popustili in prejeli dva gola. Strelca za domače sta bila Tadej Petančič v 78. in Žiga Ribič v 81.minuti.

Fužinar je včeraj na Ravnah, na tekmi se je zbralo 250 gledalcev, izgubil z Zavrčem. Glede na prejšnja leta močno spremenjena zasedba Fužinarja kljub na trenutke zelo všečni igri ni uspela priti do točk proti čvrsti ekipi Zavrča. Za goste sta zadela Alen Jambriško v 18.minuti in Denis Potočnik v 67.minuti iz enajstmetrovke.

Pri obeh koroških tretjeligaših je prišlo, gledano na prejšnjo sezono, do sprememb tako na trenerski klopi kot tudi v igralski zasedbi. Še posebej pri Fužinarju, kjer je dolgoletnega trenerja Mihaela Bukovca zamenjal Aleš Kačičnik, ki je bil v prejšnji sezoni pomočnik trenerja Celja. V moštvu je veliko mladih, domačih igralcev, nekaj novincev pa je iz Argentine in Italije. Korotan je doživel manj sprememb v igralski zasedbi, na mestu trenerja pa je Tina Kuzmo, ki je odšel v Aluminij, zamenjal bivši dolgoletni igralec in tudi že trener kluba Roman Plesec.

Omeniti velja tudi mladinsko ekipo Fužinarja, ki je prvi dve tekmi v 1.smnl odigrala na Ravnah. Na prvi tekmi so mladi Ravenčani izgubili z Gorico s 3:2, na drugi pa remizirali s favorizirano ljubljansko Olimpijo z 1:1. Veseli dejstvo, da je bila tribuna tako na članski kot mladinskih tekmah polna, saj je podpora s tribun zelo pomembna.