9. Miklavžev tek po CIK – CAKU postregel z odličnim vzdušjem in novim rekordom

Mladinski svet Ravne na Koroškem je v soboto, 9. decembra 2023, organiziral že 9. Miklavžev tek po CIK – CAKU na Ravnah na Koroškem. Šestintrideset tekmovalcev se je za najboljše uvrstitve v hladnem, a sončnem sobotnem dopoldnevu borilo s 150 stopnicami, ki so jih morali premagati dvakrat zapovrstjo. 

 

Zopet sta za pravo adrenalinsko poslastico in športno napetost poskrbela že lani najhitrejša Lukas Dovnik in Josef Eder. Na koncu je s časom 0:56,00 slavil lani drugouvrščeni Lukas Dovnik, ki je še za pol sekunde izboljšal rekord proge, ki ga je od lani držal Josef Eder. S časom 0:59,1 je bil ta letos drugi, na tretje mesto pa se je uvrstil njegov športni kolega iz Avstrije, Andreas Hermann, ki je dosegel čas 1:01,7. Med ženskami je ponovno slavila že najhitrejša iz lanskega leta, Tina Vrhovnik, ki je dosegla čas 1:21,1. Druga je bila s časom 1:52,6 Ana Golob, tretje mesto pa si je s časom 2:01,1 pritekla Erika Juvan. Najmlajša tekačica, Lara Kotnik, je štela zgolj 4 leta, najstarejša tekmovalka, Anica Jurak (1951), pa je progo premagala v zavidljivem času 2:43,9. Medalje in pokale sta najboljšim tekmovalcem podelila predsednica Mladinskega sveta Ravne, Tara Ledinek, in vodja tekmovanja, Žiga Kristijan Žigon. 

Prireditev je povezoval odličen Jurij Berložnik, s toplim čajem in prigrizki pa so nas razvajale članice Koroškega medgeneracijskega centra. Manjkal pa ni niti dobri mož, Miklavž, ki je skupaj s spremljevalcem, angelčkom, med obiskovalce in tekmovalce razdelil sladka darilca.

Za izvedbo dogodka se v Mladinskem svetu Ravne zahvaljujemo glavnima pokroviteljema, Občini Ravne na Koroškem in ZKŠTM Ravne. Hvala tudi sponzorjem: Prodajalna David, podjetje Medikem d.o.o., Joni, okrepčevalnica in slaščičarna, Pizza Lab, Slaščičarstvo Senica,  Kavarna in slaščičarna Ofsajd Dravograd, Masaža Peter, Picerija Gajbica, Parfumerija aReal Ravne na Koroškem, Mesarija, gostinstvo Lečnik, Amon Trade d.o.o., BUUS Koroški brivec  in Mojca Outlet, ki so poskrbeli za bogata praktična darila in darilne bone, ki smo jih izžrebali med tekmovalce. Zahvala tudi Pekarni Rednak d.o.o. Mežica, ki je z donacijo pekovskega peciva poskrbela, da so imeli tekmovalci dovolj energije za premagovanje stopnic.

Za pomoč pri organizaciji se v Mladinskem svetu Ravne zahvaljujemo še PGD Ravne na Koroškem, Svečko trgovsko, storitveno in proizvodno podjetje d.o.o. SVAN – gostinska oprema in servis in Slovenski vojski.

Največja zahvala pa velja vsem tekačem, ki ste tudi letos skupaj z nami premagovali stopnišče cik – cak in poskrbeli za odlične čase in dobro športno vzdušje. Ponovno se vidimo prihodnje leto, ko bo tek že jubilejni, deseti za povrstjo.

Vsi rezultati so objavljeni na:

https://protime.si/sl_si/dogodek/9-miklavzev-tek-po-cik-caku/#0_D3BB1F