65 let Štirih kovačev: ob obletnici razstava in koncert

Najstarejši slovenski narodno-zabavni ansambel praznuje 65. let. Ob častitljivi obletnici v Slovenj Gradcu pripravljajo dokumentarno razstavo in jubilejni koncert z zanimivimi gosti.

Slovenjgraški narodno-zabavni ansambel Štirje kovači, ki neprekinjeno deluje že vse od leta 1954, v letošnjem letu obeležuje 65 let glasbene poti. Častitljivo obletnico bo Kulturno društvo Štirje kovači v sodelovanju s Koroškim pokrajinskim muzejem obeležilo z dvema dogodkoma in sicer z dokumentarno razstavo ter z jubilejnem koncertu.

»S svojo značilno glasbo, ki jo odlikujejo izvirnost, koroški izraz, ritem in domačnost, se vseskozi razlikujejo od drugih narodno-zabavnih ansamblov. Izdali so več kot 40 plošč, kaset in zgoščenk, prejeli vrsto nagrad in priznanj in se s svojo bogato zgodovino zapisali med najpomembnejše narodno-zabavne ansamble v Sloveniji,« so o najstarejšem slovenskem narodno-zabavnem ansamblu zapisali v Koroškem pokrajinskem muzeju. Otvoritev dokumentarne razstave z naslovom »Kam le čas beži…« bo 17. maja ob 18. uri v prostorih Muzeja Slovenj Gradec, vsebina razstave pa predstavlja najpomembnejše mejnike na njihovi dolgi in bogati glasbeni poti.

Drugi veliki dogodek je koncert Kam le čas beži. Štirje kovači bodo skupaj z Modrijani, Družino Breznik in Koroškimi simfoniki zaigrali na jubilejnem koncertu, ki bo v nedeljo, 19. maja, ob 18.uri, v Športni dvorani v Slovenj Gradcu. Na koncertu bodo poleg znanega voditeljskega para, Blaža Švaba in Darje Gajšek, nastopili še prepoznavni slovenski voditeljski obrazi, kot so Boris Kopitar, Vinko Šimek, Smilja Baranja, Jože Galič in Andrej Hofer.