57. kros občinskih reprezentanc

V idiličnem Grajskem parku na Ravnah je potekal že 57. kros občinskih reprezentanc v organizaciji Koroškega atletskega kluba (KAK) in Občine Ravne na Koroškem. Tekmovanje je tradicionalno potekalo v okviru  praznovanja praznika mesta Ravne na Koroškem.

 

Državni kros oziroma tekmovanje je sočasno štelo tudi za Atletski pokal Slovenije v krosu. V čudovitem ambientu, lepem jesenskem dnevu, ožarjenem s soncem, smo bili priča super štartu, kar nas je nekoliko spomnilo na čase, ko se je krosov udeleževalo na stotine tekačev.

Danes se jih je v grajskem parku zbralo nekaj čez 300 tekmovalcev, med njimi pa so uspešno nastopali tudi naši atleti – Koroškega atletskega kluba.

V razvrstitvi občinskih reprezentanc je združena ekipa KAK Ravne in AK Slovenj Gradec osvojila izjemno 3. mesto! V točkovanju za Atletski pokal Slovenije so bila dekleta KAK Ravne na koncu 4., fantje pa 8.

Najboljše posamične uvrstitve so dosegli Ana Vita Verneker (Atletski pokal 1. mesto), Lena Lupša (AP 2. mesto) in Žiga Verneker (AP 3. mesto), ki so v točkovanju za občinsko ekipo dosegli zmago, Manja Trost je bila 2. (AP 4. mesto).

Zelo dobro so nastopili Anika Plazl, Nika Donko, Taja Krevh, Nik Založnik , Tian Berisha, Maj Prosenc, Špela Lorber, Izaja Miševski, Lenart Hojnik, Neža Mori, Hana Ognjanović, Alina Voler, Neža Mori in Manca Lorber ter tako vsi prispevali k skupnemu uspehu.

V uvodu je atletinje in atlete nagovoril in pozdravil ter kasneje najboljšim podelil medalje podžupan Peter Stočko.

Tekmo sta organizirala Koroški atletski klub in Združenje atletskih sodnikov Koroške. Za pomoč se zahvaljujemo ZKŠTM Ravne, ZŠD Ravne na Koroškem, Medikemu, Atletskemu klubu Slovenj Gradec, Timingu Ljubljana.

Danica Hudrap, urad župana