47-letno Celjanko bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja

Celjski policisti so v preteklih dneh zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, opravili hišno preiskavo pri 47-letni Celjanki. Pri hišni preiskavi stanovanja so našli in zasegli manjšo količino prepovedanih drog. V stanovanju so našli tudi več uporabljenih igel za vbrizgavanje prepovedanih drog, ki so bile na dosegu otroka, in bi se lahko z njimi poškodoval.  Osumljena in otrok sta živela v neprimernem, neogrevanem, zanemarjenem prostoru, neprimernem za bivanje otroka s posebnimi potrebami.

 

Zaradi nevzdržnih življenjskih razmer, v katerih je bival otrok,  so obvestili  Center za socialno delo Celje. Predstavniki omenjenega centra so otroka začasno odvzeli in namestili v varno okolje.

Pri hišni preiskavi so v stanovanju našli še pasjega mladička, ki ni imel ustreznih listin in ni bil primerno negovan, zaradi česar sta na kraj prišla zaposlena Uprave RS za hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter psa začasno odvzela in ga namestila v karanteno.

Osumljeno  47-letnico bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog  ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Zoper njo bodo uvedli tudi  prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali.

Policisti Postaje prometne policije Celje so  med nadzorom cestnega prometa na avtocesti, izven naselja Dramlje, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 100 km/h, ustavili in kontrolirali voznika začetnika, državljana Moldavije, ki je vozil s hitrostjo 181 km/h.  Zaradi storitve hujšega prekrška cestnoprometnih predpisov so mu na kraju odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Voznika so privedli na Okrajno sodišče v Celju, oddelek za prekrške, kjer mu je bila izrečena globa v višini 1.200 € in stranska sankcija 9 kazenskih točk.

Policisti svetujejo, naj vozniki na avtocesti vozijo z ustrezno varnostno razdaljo, hitrost vožnje naj prilagodijo veljavnim omejitvam in svojemu vozniškemu znanju ter izkušnjam in razmeram na vozišču.

PU Celje