38-letnik, osumljen umora, v priporu, danes pred preiskovalnega sodnika

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 729 klicev občanov. 199 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 66 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 82 s področja prometne varnosti in 56 s področja javnega reda in miru.

 

Kot smo včeraj že poročali je minuli konec tedna tragično zaznamoval umor 33-letne ženske na Koroškem, ko je v soboto zvečer 38-letni moški, kljub veljavnemu ukrepu prepovedi približevanja do 33-letne partnerke, prišel na njen dom in jo tako hudo poškodoval, da je naslednje jutro v slovenjegraški bolnišnici umrla. 38-letnega storilca smo pridržali, danes ga bomo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Več o tragičnem dejanju bomo predstavili v jutrišnji izjavi za javnost.

V petek, nekaj čez 19. uro, smo na relaciji Rimske Toplice – Zidani Most, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča, nakar je vozilo zdrselo v reko Savinjo. Vozniku so nesebično priskočili na pomoč štirje fantje, ki so nesrečo opazili iz drugega vozila, za kar se jim zahvaljujemo.

V noči iz petka na soboto smo v Začretu obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodoval voznik osebnega vozila. 30-letni voznik, ki je vozil iz smeri Proseniškega proti Začretu, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v zaščitno ograjo, nakar se je vozilo prevrnilo, voznik pa je padel iz vozila. 30-letni voznik je bil v nesreči udeležen sam.

V Celju smo obravnavali dva vloma v kombinirani vozili. Iz vozila, v katerega je bilo vlomljeno na Kraigherjevi ulici, je storilec ukradel akumulatorski vijačnik. Iz vozila parkiranega na Ljubljanski cesti pa kovček z akumulatorskim vijačnikom, baterijo in polnilnik baterije. Na Plešivcu smo včeraj obravnavali vlom v garažo od koder je neznani storilec ukradel električno kolo znamke Scott, model Genius, modre barve.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.