32. tradicionalna prireditev Gradovi Kralja Matjaža

V mesecu avgustu so naš kraj prizadele katastrofalne poplave, ki so spremenile podobo našega kraja in življenja krajanov. Kljub temu ostajamo optimistični in pozitivno naravnani, saj smo bili v vsem tem času deležni veliko pomoči in solidarnosti. Ker si želimo, da nas s svojo ekipo obiščete in se preizkusite v gradnji snežnih gradov in skulptur, vas in vaše družinske člane ter prijatelje lepo vabimo, da se v soboto, 27.1.2024 udeležite gradnje snežnih gradov in skulptur kot graditelji na naši že 32. tradicionalni prireditvi Gradovi Kralja Matjaža, ki bo potekala na lokaciji – Matevžavi travniki pod Stadionom NK Peca v Črni na Koroškem.

 

Vse kar potrebujete za udeležbo je dobra volja, dobra družba, topla oblačila in orodje za izdelavo gradov oz. skulptur. Za ostalo nepozabno zimsko doživetje bomo poskrbeli mi s pestrim zabavnim programom, bogatimi nagradami in drugimi zanimivimi presenečenji. Kot posebno nagrado vsi člani ekipe prejmejo enodnevno brezplačno smučarsko vozovnico po izbiri za smučanje na smučišču Črna na Koroškem za sezono 2023/2024. Prav tako bo poskrbljeno za brezplačno parkirišče do samega prizorišča.

32. prireditev njegovemu visočanstvu v čast bo potekala v času med 26.1. in 28.1.2024.
Tridnevno dogajanje se prične v petek zvečer, ko na smučišču v Črni na Koroškem poteka
nočni slalom med baklami, za pokal kralja Matjaža. Osrednji dogodek prireditve je sobotno tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov in snežnih skulptur tematsko sorodnih legendi kralja Matjaža.

Celodnevno gradnjo vsako leto spremlja pester zabavno kulturni program (predstavitev ekip, izbor Alenčice, večerna osvetlitev snežnih gradov, ognjena predstava, laser show, svečani prihod kralja Matjaža, podelitev nagrad najboljšim ekipam in glasbeni nastopi). Z osvetlitvijo in razglasitvijo najlepših gradov doživi celodnevno pravljično dogajanje zvečer svoj vrhunec.

Nedelja je namenjena otrokom, za katere pripravimo zanimive otroške animacije, lutkovne
predstave, pesmice, iskanje skritega zaklada, možnost jahanja in še kaj se najde. V nedeljo
se podelijo nagrade za najboljša likovna in literarna dela na temo kralja Matjaža, ki so jih
ustvarjali učenci slovenskih osnovnih šol.

Celotna prireditev Gradovi kralja Matjaža pričara zabaven in razigran zimski vikend v naravi. Združuje, povezuje in odpira vrata domišljiji ter optimizmu, vse to kralju Matjažu v čast. Vse informacije o prireditvi so dosegljive na spletni strani Občine Črna na Koroškem: https://www.crna.si/gradovi_obrazec/
Ekipe se lahko prijavite na: https://www.crna.si/gradovi_obrazec/
Še nekaj napotkov za nepozabno gradnjo:
– Prijavnina je simbolična (5,00 € na člana ekipe) v katero je vključen tudi obrok;
– Tekmovanje je ekipno (5-8 članov), starost je neomejena;
– Za gradnjo lahko ekipa uporablja le naravne materiale;
– Vsaka ekipa prinese s seboj orodje za gradnjo;
– Bogate in zanimive nagrade;
– S seboj prinesite veliko dobro volje, razigranosti in veselja, saj bo kralj Matjaž
ocenjeval tudi te kriterije…
Lepo pozdravljeni in se vidimo na 32. Gradovih kralja Matjaža v Črni na Koroškem.

Organizator prireditve
Občina Črna na Koroškem