Žan Mahnič: Poslanci Gibanja Svoboda so se odločili, da še naprej vztrajajo na seji, kar je nezakonito

Poslanec Žan Mahnič je na današnji novinarski konferenci predstavil določitev prič in preiskovalnih dejanj, zaradi katerih nekateri poslanci Gibanja Svoboda niso več člani preiskovalne komisije.
Na začetku novinarske konference je povedal, da trenutno še naprej poteka seja parlamentarne preiskovalne komisije, katero pa poslanci SDS, ki so člani oziroma nadomestni člani komisije, obstruirajo. Razlog za to je, da preiskovalna komisija nima več predsednika preiskovalne komisije in tudi ne več nekaterih članov.
“Predlagali smo dokazni sklep, s katerim smo določili 70 prič za to preiskovalno komisijo. Med temi pričami je tudi Tomaž Lah, predsednik preiskovalne komisije in pa nekateri poslanci Gibanja Svoboda. S tistim trenutkom, ko je bila zahteva vložena s podpisi tretjine poslank in poslancev parlamentarne preiskovalne komisije, priče ne morejo več sedeti v dvorani, kaj šele razpravljati ali voditi komisije. Zaradi zlorabe položaja, v SDS razmišljamo, da bi Tomaža Laha tudi kazensko ovadili.”
Zvočni posnetek: https://we.tl/t-oTXs84Tu0N
Služba za odnose z javnostmi SDS