Velika zmaga nogometašev Fužinarja v Novem Mestu

Danes se je začel spomladanski del prvenstva v 2.SNL. Popolnoma nova ekipa Fužinarja je v prvem krogu nadaljevanja potovala v Novo Mesto, kjer se je pomerila s tretjeuvrščeno ekipo na tablici Krko. Ravenčani so presenetljivo, a povsem zasluženo zmagali z 2:1. S tem so se vsaj začasno prebili na sedmo mesto, imajo 24 točk. Krka je s 37. točkami ostala na tretjem mestu.

 

V prvem polčasu gledalci na štadionu Portoval niso videli golov. potem pa je Fužinar v 52.minuti povedel. Strelec je bil novinec Barnabas Nemeth, ki je na Ravne prišel iz madžarskega Honveda.

Domačini so nato na vse načine poskušali izenačiti, a je obramba Fužinarja zadržala vse njihove napade. Ko je Kristijan Cener v 84.minuti povišal vodstvo, je bilo jasno, da se bodo Ravenčani domov vrnili vsaj neporaženi.

Malo pred koncem tekme je nekdanji igralec Fužinarja Edi Horvat znižal, toda domačim je časa za kaj več zmanjkalo.

Velika zmaga Fužinarja je v prvi vrsti zasluga trenerja Mihaela Bukovca, ki je s taktično postavitvijo 3-4-2-1 popolnoma uspel. Igralci Fužinarja so uspeli skoraj do konca tekme odbiti vse napade gostov, v napadu dali dva gola in se s tremi velikimi točkami vračajo na Ravne.

Zmaga je pomembna iz več vidikov. Gre za prvo tekmo, kjer se po dolgih pripravah še ne ve, v kakšnem stanju je ekipa. To pokaže potem šele prva prvenstvena tekma.

Treba je vedeti, da je ekipa Fužinarja prenovljena, da so odšli praktično vsi nosilci igre. Trenerju Bukovcu je s svojim strokovnim štabom uspelo v zelo kratkem času novince vklopiti v sistem igre, kar je vedno zelo težko oziroma je za to potreben čas.

Ne gre pa spregledati tudi dejstva, da je Krka jeseni gladko zmagala na Ravnah in da je eden glavnih kandidatov za vrh lestvice. Zato je zmaga Fužinarja in to v gosteh še toliko večja.

Sedaj je bolj ali manj že jasno, da je moštvo Fužinarja odlično pripravljeno in da se je zmožno boriti ne le za obstanek v ligi, ampak tudi za mesta v prvi polovici lestvice. Zelo pomembno pri tem pa bo tudi to, da bo uprava kluba znala tudi organizacijsko in še posebej finančno spremljati rezultatske uspehe ekipe.