Več kot dva in pol promila alkohola v krvi, policisti znova opozarjajo na prisotnost alkohola v prometu

Včeraj so policisti na območju Koroške obravnavali dva primera močno vinjenih voznikov. Pri prvem vozniku je alkotest pokazal več kot dva in pol promila alkohola v krvi, pri drugem pa dobra dva promila.

»Včeraj  popoldne  nas  je občan, ki se mu za klic zahvaljujemo, obvestil o vozniku, ki  je  na območju  Radelj ob Dravi zelo nezanesljivo vozil. Z voznikom  smo  opravili preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal, da je  imel  več  kot dve promila in pol alkohola v krvi. Vozniku smo odvzeli vozniško   dovoljenje   in  mu  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo.  Sledi  še obdolžilni predlog,« so sporočili iz Policijske uprave Celje.

A voznik v Radljah ob Dravi ni bil edini, ki je pod vplivom alkohola naletel na može v modrem. Na  območju  Slovenj  Gradca  so namreč ustavili tudi voznika  neregistriranega kolesa  z  motorjem,  ki  je imel v krvi dobri dve promila alkohola. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu policisti kolo z motorjem zasegli. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog, so sporočili iz PU Celje.

»Vse  udeležence cestnega prometa znova opozarjamo, da je vožnja pod vplivom
alkohola ne le neodgovorna pač pa tudi izjemno nevarna,«
pozivajo iz PU Celje.