Včerajšnja zmaga RK Slovenj Gradec je izraz izjemnega karakterja ekipe

Rokometaši Slovenj Gradca so si z zmago nad izraelskim Maccabijem na povratni tekmi 1. kroga pokala EHF (38:32 – po sedemmetrovkah) zagotovili napredovanje v 2. krog pokala EHF!

 

 

Za belo – modrimi iz mesta miru je več kot odličen uvod v sezono. Po zmagi na prvi prvenstveni tekmi proti Krškim, so si varovanci Ivana Vajdla konec vikenda kljub porazu na prvi tekmi (27:31) na naslednji le uspeli prigarati uvrstitev v naslednjo fazo evropskega pokala.

Ni dvoma, da so imeli bojevniki že na začetku evropskega spektakla veliko željo po zmagi in napredovanju neglede na dejstvo, da je zaradi poškodb in bolezni manjkalo kar nekaj nosilcev igre (Vid Levc, Urban Starc, Miha Kotar, Jakob Pelko in Nino Komar). Vrzel manjkajočih členov so zapolnili produkti domače šole Alen Veršovnik, Anej Majcen in Jan Smolnikar. Prva tekma kljub izjemnemu vzdušju v dvorani ni prinesla uspeha, Izraelci so se veselili zmage s +4, kar ni bila dobra popotnica na ponovnem srečanju. Kljub slabemu izkupičku se slovenjgraški borci niso predali, verjeli so v uspeh in svojo motivacijo prenesli v uvodne minute tekme druge tekme. Dvorana je pokala po šivih, kar je Slovenjgradčane še dodatno motiviralo. Prednost domačinov se je vseskozi gibala med dvema in tremi zadetki, ob odmoru pa je na semaforju kazalo 15:13 za belo – modre.

V drugem delu so na plin nekoliko bolje stopili gostje, ki so zaostanek uspeli izničiti in kaj kmalu tudi povesti vendar ne za več koz 1 zadetek. V zadnjih desetih minutah smo bili priča izjemnemu preobratu bojevnikov, katerim je delni izid (9:4 – 34:30) prinesel strele s sedmih metrov. Ob izjemni podpori navijačev so s črte za zgodovinsko napredovanje poskrbeli Šol, Eskeričić, Bulovič in Štumpfl, za piko na i pa je z dvema zaustavljenima streloma poskrbel vratar Gašper Dobaj.

Slovenj Gradec po 16. letih slavi nov zgodovinski uspeh. Mali klub iz osrčja Koroške je pošteno prijel za Evropski rokometni zemljevid. V drugi fazi pokala EHF se bodo Korošci pomerili z aktualnimi norveškimi prvaki EHF European Cup-a, Nærbo IL.

EHF EUROPEAN CUP, 1. KROG (1. tekma):
Sobota, 17. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana Slovenj Gradec):
RK Slovenj Gradec – Maccabi Rishon Lezion 27:31 (12:14)
RK Slovenj Gradec: Dobaj, Husejnović; Štumpfl 7, Šol 6, Cvetko 5, Velić 3, Eskeričić 2 in Lesjak 2,
Yankovskyy 1 in Bulovič 1, Lampret, Svečko, Veršovnik, Majcen, Komar.

Nedelja, 18. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana Slovenj Gradec):
RK Slovenj Gradec – Maccabi Rishon Lezion 38:32 (15:13)
RK Slovenj Gradec: Dobaj 1, Husejnović, Smolnikar; Cvetko 10, Šol 6, Yankovskyy 4, Bulovič 4,
Eskeričić 4, Štumpfl 4 in Lesjak 3, Velić 2, Lampret, Svečko, Veršovnik, Majcen.

Žiga Bulovič