Včeraj je več dreves in delov streh padlo na vozila ter jih poškodovalo

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah prejeli 464 klicev občanov. 89 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 23  interventnih klicev  je  bilo s področja kriminalitete,  51 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

 

Včerajšnje  neurje je na našem območju povzročilo več škode. Močan veter je podiral drevesa,  odkrival  strehe, poškodoval več objektov in cestno prometne signalizacije. Več dreves in delov streh je padlo na vozila ter jih poškodovalo. Na srečo pa niso beležili hujših poškodb občanov.

Do lažjih poškodb je prišlo v dveh kampih na Mozirskem.

V  enem  od kampov je strela lažje poškodovala dve osebi, v enem  pa je eno osebo lažje poškodovala veja podrtega drevesa.

Prometna varnost

Včeraj  so  obravnavali  5  prometnih  nesreč  z  lažjimi poškodbami in 17 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Okoli  19.  ure  so  bili  obveščeni,  da  je v Šmarju pri Jelšah zagorela stanovanjska  hiša. Ogenj  je najverjetneje izbruhnil v kletnih prostorih. Materialna škodo bo visoka. Vzrok požara še ni znan. Ogled poteka danes.

Požar  so  okoli  20.30  ure obravnavali tudi v Šentjurju, kjer je zagorel zabojnik  za smeti. Ogenj je uničil zabojnik in poškodoval fasado bližnjega objekta.  V  omenjenem  primeru zbirajo  obvestila  v  smeri suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Na   Tomšičevi   cesti   v  Velenju  je  neznani  storilec  vlomil  v  klet stanovanjskega bloka in ukradel kolo znamke Kilimanjaro.

V   Velenju, na Tomšičevi in Koroški cesti, so včeraj obravnavali še vloma v  dve  stanovanji.  V  nobenem primeru storilec naj ne bi ničesar ukradel. Škodo je v obeh primerih lastnikom povzročil s poškodovanjem vrat.

Na   Polzeli   je   neznani  storilec  iz  odklenjenega  tovornega  vozila, parkiranega na gradbišču, ukradel laserski nivelir.

V  Žalcu  so  obravnavali  tatvino  kolesa znamke Specialized Frave, rdeče barve.

Najdeno kolo

Žalski  policisti pozivajo lastnika kolesa znamke X-one, tip 26 Extreme, ki ga  je  občan našel  na  Vranskem, da se z dokazili o lastništvu oglasi na Policijsko postajo Žalec in prevzame kolo.