V pokalnem tekmovanju Fužinar naprej, Korotan, Radlje in Koroška Dravograd so izpadli

V tem tednu so bile odigrane predtekme slovenskega nogometnega Pokala Pivovarne Union, kot se to tekmovanje uradno imenuje. Nastopili so tudi štirje koroški nogometni klubi. Uspešni so bili edino nogometaši Fužinarja, ki so včeraj suvereno zmagali v Mariboru proti ekipi Tabor Maribor, ki igra v prvi članski ligi MNZ Maribor. Korotan so izločile Maripol Starše, prav tako član prve članske lige MNZ Maribor. Radlje so izgubile s članom 3.SNL vzhod Premium Dobrovci, Koroška Dravograd pa že sredi tedna z Marles hišami, ki nastopajo v prvi članski ligi MNZ Maribor.

 

Ravenčani so upravičili vlogo favorita in visoko zmagali v Mariboru. Tabor Maribor ni imel nobenih možnosti, rezultat 6:0 realno opisuje dogodke na igrišču. Zmaga Fužinarja že od prvega gola naprej ni bila vprašljiva, zadetke so prispevali Murat Bajraj v 17., 30. in 39., Matija Carl v 44., Edhil Milan Place v 55. in Deen Adrović v 90. minuti. Včeraj so zmagali tudi mladinci Fužinarja, v drugem krogu 2.SMNL so v gosteh zmagali v Ljutomeru s 3:1 in najavili boj za prvo mesto.

Korotan je minimalno z 0:1 izgubil z vedno neugodnimi domačini v Staršah. Edini gol na tekmi so gledalci videli v 79.minuti, ko je zadel rezervist Nejc Rokavec. Prevaljčani so bili tako kot pretekli teden na prvenstveni tekmi spet nenatančni v zaključkih napadov, kar je tudi glavni vzrok njihovega poraza.

Radlje doma proti ekipi Premium Dobrovce niso imele nobenih možnosti. Gostje so razliko v kvaliteti med ekipama potrdili z zmago 5:0. Zadeli so Luka Filipović v 7. in 17., Rok Ferčič v 50., Hanick Nik Horvat v 55. ter Jan Bek v 76.minuti.

Nogometaši Koroške Dravograda pa so v tem tednu utrpeli dva visoka poraza. Najprej so jih v sredo v pokalnem tekmovanju v Limbušu s 5:1 premagale Marles Hiše, za katere so zadeli Žan Kovačič v 2. in 10., Janik Premrov v 5., Mario Mika Rokavec v 52. in Memet Hasan v 79. minuti. Za Koroško Dravograd je zadel Jan Lampret v 44. minuti.

Včeraj pa so Dravograjčani v prestavljeni tekmi prvega kroga prvenstva 3.SNL vzhod na domačem igrišču izgubili s Podvinci  s 4:0. Gostje so že v prvem polčasu z zadetkoma Jerneja Oroviča v 23. in 26. minuti povedli z 2:0, zasluženo zmago gostov pa je takoj na začetku drugega polčasa potrdil Luka Petrinec, ki je zadel v 47. in 49. minuti.