V nesreči z motornimi sanmi je včeraj umrl 37-letni moški, otrok, ki je bil z njim na saneh, pa se je hudo poškodoval

Včeraj, okoli 17. ure, so bili policisti obveščeni, da je v Hudem Kotu, na območju Ribnice na Pohorju, prišlo do tragične nesreče. Pri vožnji z motornimi sanmi se je smrtno ponesrečil 37-letni moški, otrok, ki je bil z njim na saneh, se je v nesreči hudo poškodoval.

 

37-letni moški je v okolici sorodnikove stanovanjske hiše vozil lastne motorne sani.  Med vožnjo je najverjetneje, zaradi nekontroliranega pospeška, motorne sani dvignilo v zrak in so poletele dobrih 10 metrov ter trčile v drevo. V trčenju se je voznik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, hudo poškodovanega otroka pa so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.O dogodku bodo s poročilom seznanili Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

Na območju Policijske uprave Celje so v zadnjih petih letih, poleg omenjene,  obravnavali  še eno smrtno nesrečo voznika motornih sani in posamične nesreče, kjer na srečo ni prišlo do hujših poškodb.

Vse voznike motornih sani opozarjajo, da lahko sani uporabljajo le na za to dovoljenih in označenih območjih. Pri vožnji pa naj bodo skrajno previdni.