V ND Mežica v petek četrta abonmajska predstava, komedija Sosedje v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega

V petek, 23. 2. 2024, ob 19.30 bo v Narodnem domu Mežica na sporedu četrta abonmajska predstava komedija Sosedje v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega.

 

 

Vsebina:

Anne, Johannes in Eddi so si v študentskih letih delili stanovanje, pozneje v življenju pa so se njihove poti razšle. Na stara leta spet navežejo stike in se odločijo ponovno zaživeti skupaj.

Vsi trije so samski in pogrešajo družbo, pa tudi z denarjem so kot upokojenci bolj na tesnem, zato jim bo delitev stroškov prišla prav. Vselijo se v novo stanovanje, razigrani obujajo spomine na burno mladost, pijejo, kadijo, živahno razpravljajo in navijajo glasbo pozno v noč.

A njihovo veselje ne traja dolgo. V stanovanju pod njimi namreč živijo trije resnobni študenti, ki so ravno sredi izpitnega obdobja in jim gredo ostareli žurerji močno na živce.

Ralf Westhoff je večkrat nagrajeni nemški filmski režiser, scenarist in producent. Sosedje so bili najprej odmevna filmska komedija (2014), ki je na Münchenskem filmskem festivalu prejela glavno nagrado. Dve leti pozneje je Westhoff napisal tudi očarljivo gledališko priredbo.

Igrajo: Nataša Tič Ralijan, Jožef Ropoša, Tomo Tomšič, Veronika Železnik k. g., Kaja Petrovič AGRFT in Nejc Jezernik k. g.

Režiserka: Tijana Zinajić

Cena za izven je 20€

Informacije in nakup vstopnic: www.narodnidommezica.si