V Mežici napadli občana in mu iz denarnice ukradli gotovino

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24 urah prejeli 270 klicev občanov. 74 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 28 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 23 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj smo na našem območju obravnavali devet prometnih nesreč z materialno
škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Šentjur smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Storilcu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

V Florjanu, na območju Šoštanja, smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi garažno okno. Ukradel je gotovino.

V Šmartnem ob Paki smo obravnavali tatvino nafte. Neznani storilec je okoli 60 litrov nafte ukradel iz rezervoarja delovnega stroja, parkiranega na delovišču.

V Velenju je neznani storilec poškodoval dve pnevmatiki osebnega vozila.

Sinoči nas je občan obvestil, da so ga okoli 17. ure, v Mežici napadli trije fantje in mu iz denarnice ukradli gotovino.

Danes, okoli štirih zjutraj, smo bili obveščeni o vlomu v trgovino na Frankolovem. Storilec je ukradel več zavojev cigaret.

Na avtocestnem počivališču Tepanje smo danes zjutraj obravnavali tatvino goriva. Storilec ga je okoli 700 litrov ukradel iz rezervoarja tovornega vozila.

Ilegalne migracije

V Rogatcu smo v jutranjih urah izsledili sedem državljanov Afganistana in enega državljana Palestine, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PU Celje