Slovenjgraški rokometaši sinoči izgubili v Celju

V 22. krogu Lige NLB sta se v Areni Zlatorog med seboj pomerila RK Celje Pivovarna Laško, ter RK Slovenj Gradec 2011. Zmagali so Celjani z 39:31. Na lestvici Celjani s 43 točkami ostajajo na prvem mestu, Slovenjgradčani pa so s 23 točkami na sedmem mestu.

 

 

Celjani so v tej tekmi vsekakor veljali za favorita, vendar so tekmo boje odprli Korošci. Ti so v 5′ povedli za dva zadetka na 2:4, a so rokometaši Celja hitro vrnili udarec ter že v 13′ izenačili na 7:7. Sledilo je nekaj črnih minut gostov, kateri nikakor niso našli pravega ritma igre.

Pivovarji so v svojem slogu višali prednost, ki je dve minuti pred koncem polčasa znašala že 10 golov razlike (28′ – 20:10). Do konca prvega dela je Slovenjgradčanom uspelo zaostanek znižati za gol in ekipi sta se na odmor podali pri rezultatu 22:13.

V drugi polčas so se varovanci Ivana Vajdla vrnili nekoliko bolj zbrano. Ekipi sta igrali gol za gol vse do 50′, ko je Korošcem uspelo zaostanek znižati nazaj na štiri zadetke (51′ – 31:27). Na žalost je gostom ob lovljenju rezultata zmanjkalo moči za morebiten preobrat, v zadnjih minutah so spet nekoliko popustili in tekma se je končala pri izidu 39:31.
V naslednjem krogu Korošce čaka še ena gostujoča tekma in sicer se bodo podali v prestolnico, kjer se bodo pomerili z MRK Ljubljana.