Slovenija med uspešnejšimi državami pri cepljenju prebivalstva

Potem, ko se četverčku KUL ponesrečili vsi patetični poskusi zamenjave oblasti, so se sedaj odločili, da poskusijo z vložitvijo ustavne obtožbe zoper premierja Janeza Janšo. To so se odločili čeprav je jasno, da je Slovenija po precepljenosti nad EU povprečjem in med najuspešnejšimi državami na svetu. Janša je v odzivu zapisal, da gre za nov patetični poskus rušenja in destabilizacije Slovenije v času epidemije. “Po destruktivni nezaupnici, medijskih umorih koalicijskih partnerjev: strank DeSUS in SMC ter seriji propadlih interpelacij nova patetična poteza prvorazrednih za destabilizacijo države v času epidemije. Kolikor slabše za Slovenijo, toliko bolje za stranke SD, LMŠ in SAB.”

“Cepivo, cepljenje. Smo blizu svetovnega vrha! Če ob tem še nekako lahko razumem politično navijanje medijev (pri RTV Slovenija je sicer tudi politično navijaštvo absolutno nesprejemljivo), pa ne morem razumeti direktnih laži …?!”, je kritično izpostavil priznani novinar Bojan Požar, zlasti ob pristranskem poročanju STA.

Na STA so namreč danes poročali, da bodo “opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB v skladu z napovedjo, danes vložile predlog državnemu zboru, da pred Ustavnim sodiščem obtoži predsednika vlade Janeza Janšo. Kot je že pred dnevi povedal prvak LMŠ Marjan Šarec, mu med drugim očitajo po njihovem mnenju opustitev dolžnega ravnanja pri nakupu cepiv, nefinanciranje STA in poseganje v tožilstvo.” Do vložitve ustavne obtožbe je nedavno tudi prišlo.

Slovenija je med bolj uspešnimi po številu odmerkov na sto prebivalcev. (Foto: Twitter)

Spodnja slika prikazuje celotno število odmerkov cepiva proti covidu-19 na sto oseb v posamezni celotni populaciji. To se šteje kot enkratni odmerek in morda ne ustreza skupnemu številu cepljenih ljudi, odvisno od specifičnega režima odmerjanja (npr. Ljudje prejmejo več odmerkov). Slovenija se v svetovnem merilu nahaja na 11. mestu. Pred nami so: Izrael, Združeno kraljestvo, ZDA, Malta, Madžarska, Estonija, Danska, Litva, Avstrija in Finska. 

Več preberite TUKAJ.