ŠE PAR DNI DO TEKAŠKEGA TEDNA K24 ULTRA TRAIL

Črna na Koroškem
ŠE PAR DNI DO TEKAŠKEGA TEDNA K24 ULTRA TRAIL
V  Črni na Koroškem je vse v znamenju zadnjih priprav na tretjo izvedbo K24 Ultra trail. Na treh razdaljah (100km, 50km in 24km) bo skupaj nastopilo približno 480 tekačev, kar je glede na predhodne izvedbe izjemno visoka številka. Od tega jih se jih bo nekaj več kot 100 podalo na  100 kilometrsko različico, na 50 in 24 kilometrski različici pa  po 180 udeležencev. Po državah se obeta udeležba iz 12 različnih dežel. Med udeleženci bodo tudi izstopajoča imena slovenske ‘trail’ scene Martina Potrč, Jon Lihteneger Vidmajer, Tilen  Potočnik, Matic Čačulovič, Aleš Žontar,

https://www.facebook.com/K24ultratrail
Od petka od 22.00 ure, ko je štart na najdaljši razdalji, do sobote zvečer, se torej obeta izjemno pester tekaški festival. K24 Ultra trail ima status največje tekaške prireditve na Koroškem in ene večjih v Sloveniji.
Prireditev se uradno začne v petek 5.8.2022 ob 18:00, ko bo Petra Lesjak Tušek v “Fajn koncu” opravila pogovor z znanimi imeni ultraške scene. Ob 19:30 bo slavnostna otvoritev, katero bo otvorila godba na Pihala Rudnika Mežica, ki prikorala skozi Črno do prizorišča štartno ciljnega prostora pri Kulturnem domu v Črni.
Na prizorišču bo v petek in soboto potekal tudi expo na katerem se bodo predstavljali ponudniki športne opreme. Start 100km trase sledi ob 22:00, takoj za tem pa koncert Pidžija s prijatelji.
Sobotno dogajanje se začne ob 7:00 s startom 50km tekme.
Okrog 10:00 pričakujemo v cilju najhitrejše iz 100km tekme. Ob 15:00 startajo tekači na 24km progi, ki prav tako kot kraljevsla 100km tekma poteka v prvem delu po opuščenih rovih Podzemlja Pece. Ob 19:00 bo na sporedu podelitev najboljšim tekačicam in tekačem iz vseh treh tekem.
Za konec pestrega in napornega vikenda pa za vse obiskovalce sledi koncert skupine Tabu.
Letošnja novost bo tudi t.i. livestream iz določenih postojank, saj s tem želimo približati občinstvu kako tekači premagujejo razdalje, deliti kakšno vzdušje je na okrepčevalnih postajah in seveda vzpodbuditi širšo množico ljudi, da pride v Črno pozdraviti v cilj vse junake, ki bodo v petek in soboto nastopali na K24 Ultra trail tekmovanju.
Kako ogromen logističen in organizacijski zalogaj  naj dodam še to, da poleg reševalne službe, Grs Koroška in Pgd Črna za nemoten potek dogodka skrbi približno 200 prostovoljcev.