Prometni dogodek v Velenju, po katerem je umrl 74-letni moški

V sredo se je v Velenju zgodila prometna nesreča, po kateri je umrl 74-letni moški. Iz PU Celje so poslali sporočilo, v katerem opisujejo nesrečo in dogodke po njej. Ugotovili so, da njegova smrt ni bila posledica prometne nesreče, zato zadevo sedaj obravnavajo kot prometni dogodek. Njihovo sporočilo objavljamo v celoti:

 

“V sredo, 29. marca 2023, okoli pol šestih zjutraj, smo bili obveščeni o prometni nesreči, do katere je prišlo na Kidričevi cesti v Velenju in v kateri je umrl 74-letni moški.

Voznik je v bližini križišča Kidričeve in Vodnikove ceste nenadoma prižgal vse štiri smerokaze, ker ni več obvladoval vozila je zapeljal v desno in trčil v kovinsko ograjo. Od kovinske ograje ga je odbilo v levo čez oba prometna pasova, kjer je zapeljal čez robnik in z vozilom obstal na živi meji, ki ločuje smerni vozišči.

Očividec dogodka je o dogajanju obvestil reševalce, ki so 74-letniku na kraju skušali pomagati, vendar je bilo prepozno.

Ugotovljeno je bilo, da smrt 74-letnika ni bila posledica prometne nesreče. Zadevo zato obravnavamo kot prometni dogodek.

Glede na včerajšnje objave v medijih o okoliščinah, ki naj bi privedle do omenjenega dogodka, smo takoj začeli z zbiranjem obvestil in preverjanjem vseh okoliščin v smeri obstoja suma morebitnega kaznivega dejanja.”

PU Celje