Prevaljčani doma remizirali, Dravograjčani visoko izgubili v Celju

V 16.krogu 3. SNL vzhod je Korotan na Prevaljah remiziral z Zavrčem, bilo je 1:1. Koroška Dravograd je na gostovanju v Celju visoko izgubila. Domači Šampion je bil boljši s 6:0. Prevaljčani so s prvo osvojeno točko v spomladanskem delu prvenstva ostali na četrtem mestu, Dravograjčani z novim porazom na zadnjem, štirinajstem. Največje presenečenje kroga se je zgodilo na Račah, kjer so Rače premagale do sedaj vodilno Dravo s 3:1. Na prvo mesto se je povzpel ZASE Videm, ki je z 2:1 zmagal na gostovanju v Ljutomeru.

 

Korotan je tekmo pred okrog 300 gledalci dobro začel in že v 15.minuti povedel. Strelec je bil Faris Buljubašić. V 21.minuti je sodnik tekme Anže Šepec izključil gostujočega igralca Dražena Lazarja, vendar so gostje kljub temu izenačili. V 30.minuti je zadel Gregor Predikaka.

Igralci Korotana kljub veliki premoči na igrišču in številnimi priložnostmi do konca tekme niso uspeli znova zadeti mreže gostov, tako da se je tekma končala z 1:1.

Trener Korotana Tin Kuzma je tako ocenil tekmo:

Dobro smo otvorili tekmo, z zgodnjim pritiskom in kasneje tudi zadetkom. Imeli tudi priložnosti, da bi povišali prednost. Po naši slabo zbiti žogi so gostje prišli do strela z roba 16-metrskega prostora, žoga je končala v mali mrežici naših vrat. V drugem polčasu smo pritiskali, si ustvarjali priložnosti, ampak žoga ni hotela v mrežo gostov. Fantje so dobro oddelali svoje, igrali domiselno in kombinatorno. Verjamem, da bomo to v naslednjih tekmah kronali z zadetki.”

Dravograjčani so po remiju v prejšnjem krogu tokrat gostovali v Celju. Šampion je bil veliko boljši, rezultat 6:0 pove vse. Za domače so bili uspešni Gal Stojko Krevzel v 12., Ben Dobovičnik v 30., Rok Kužner v 35., Tin Kozar v 45. in 85. ter Edonis Krasniqi v 67.minuti. Tekmo si je ogledalo 50 gledalcev.

V naslednjem krogu bo v Dravogradu na sporedu koroški derbi. Dravograjčani so v težkem položaju, saj sta v tem krogu tako Rače kot Premium Dobrovce, ekipi, ki sta na lestvici teoretično še dosegljivi v boju za obstanek, zmagali. Prevaljčani pa so se že jeseni skrbi za obstanek rešili, njihovi cilji so precej višji. V igri so za končno tretje mesto, kar bi bil seveda velik uspeh.

Derbiji med Korotanom in Dravogradom imajo dolgo zgodovino. Ekipi sta se srečevali tako v Koroški ligi kot kasneje v 2. SNL, potem pa še v 1. SNL. Ti derbiji so bili zelo obiskani, na njih se je zbralo tudi preko 2000 ljubiteljev nogometa.

Jeseni je Korotan na Prevaljah zmagal s 5:0. Kako se bo končala tekma v Športnem centru v Dravogradu, pa bomo videli v soboto. Tekma se bo pričela ob 15.uri.