Prevaljčan Luka Topalović blestel na prvi tekmi evropskega prvenstva U17

Na Madžarskem poteka evropsko nogometno prvenstvo U17. V prvi tekmi je Slovenija presenetljivo gladko premagala reprezentanco Srbije s 4:2. Rezultat po dveh tretjinah tekme je bil že 4:0 za Slovenijo, Srbija je do konca tekme z dvema zadetkoma uspela le ublažiti poraz. Prvo ime tekme je bil Prevaljčan Luka Topalović, ki je dal en gol, pri ostalih treh pa je sodeloval. Mladi igralec Domžal je tako že v prvi tekmi prvenstva nakazal, da je v izvrstni formi. Brez njega si selektor U17 Mišo Brečko te reprezentance praktično ne mora zamišljati.

Na tekmi, ki je bila odigrana v Telkiju, so gole za Slovenijo dali Pejičić v 4., Topalović v 10., Jakupović v 34. in Hrvatin v 52. minuti. Za Srbijo sta zadela Cvetković v 66. in Petrović v 82. minuti.

Luka Topalović je dal gol po samostojni akciji, na koncu katere je z desne strani z dokaj težkega položaja zadel daljši kot srbskega vratarja Džodića.

Slovenija bo naslednjo tekmo odigrala v nedeljo proti Španiji. Upajmo, da nas bodo Luka Topalović in soigralci na krilih zmage proti Srbije spet razveselili.