Pred Črno še zadnji vikend pred Božičkovim odhodom okoli sveta

Božiček ima te dni veliko dela. Skupaj s svojimi pomočniki v Črni pripravlja še zadnja darila za naše najmlajše, a pravi, da si bo konec tedna ponovno vzel čas za vse, ki bi ga pred odhodom okoli sveta še želeli obiskati – mu zaupati svoje želje in predati pisma ali druge umetnine, ki so jih zanj pripravili. Vrata njegovega raja so na široko odprta kot je odprto tudi praznično dogajanje v Črni na Koroškem, ki ga bodo ta konec tedna zaznamovali številni gostje.

 

Po tem, ko so pretekli konec tedna Črno razveseljevali Trkaj in Repki, Ribič Pepe, Fehtarji, Ajda Rooss, Adi Smolar, Janja Vidmar, Zimski kosci in nekateri drugi gostje, bo ta konec tedna minil v znamenju pravljičnih uric, najlepših božičnih pesmi in obiska samega Božička. Že danes, v četrtek, 21. decembra, bodo najmlajši v Kulturnem domu Črna lahko prisluhnili Boštjanu Gorencu – Pižami in pravljicam, ki so nastale izpod njegovega peresa. Jutri, v petek, 22. decembra, pa v Kulturni dom Črna prihaja sokrajan Primož Suhodolčan z Ranto, Petrom Nosom in drugimi knjižnimi junaki.

Zadnji dan Pravljičnega Božičkovega domovanja, v soboto, 23. decembra bomo na prireditvenem prostoru prisluhnili najlepšim božičnim napevom, ki nam jih bosta pričarala Lina in Klemen, medtem pa bosta Božiček in Dedek Mraz obiskala pogumne otroke v okoliških vaseh. Spektakel dneva bo zagotovo spust Božičkov po Olimplinu in ognjemet ter kasnejši prihod Božička v spremstvu štirikolesnikov tudi na prireditveni prostor pred kulturnim domom.

Vse do 23. decembra pa se bodo lahko v streljaj oddaljeni Koprivni, kjer je to zimo zrasel čisto pravi Božičkov raj, starši greli pri kaminu, otroci pa obiskali Dobrega moža v njegovem pravljičnem domovanju. Mu napisali pismo, sedli v naročje, z njim izdelali novoletni venček, se fotografirali, prisluhnili pravljicam starke Zime, uživali v disko zabavi in Božičku zaupali svoje skrite želje. Ter iz te prav posebne izkušnje izstopili z nasmeški do ušes in iskricami v očeh.

Čeprav se Božiček nato odpravlja na dolgo pot okoli sveta, da obdari vse otroke, se praznično dogajanje v Črni nadaljuje. V nedeljo, 24. decembra si bodo lahko obiskovalci tako ogledali žive jaslice s kulturnim programom VIS Stečine. V petek, 29. decembra pa bodo na oder Kulturnega doma Črna stopili Hamo in Tribute 2 love.

Vabljeni v magično Črno na Koroškem.