Poraz Fužinarja v Slovenski Bistrici

Sinoči so bile odigrane štiri tekme 28. kroga 2SNL. Fužinar je gostoval v Slovenski Bistrici, kjer se je pomeril s Ketty Emmi Bistrico. Domačini so bili boljši in so zanesljivo zmagali s 4:0. Vse je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko so zadeli Nejc Brečko v 5., Ante Kuliš v 38. in 43., ter Tim Ciganović v 40. minuti. Fužinar je s porazom padel na trinajsto mesto. Zapletlo pa se je na vrhu, kjer je Aluminij z zmago proti Biljam s 3:1 po dolgem času zamenjal Rogaško. Le ta je po vodstvu z 2:0 na koncu izgubila s 4:2 proti Primorju v Ajdovščini. Aluminij ima sedaj 63 točk, Rogaška 62, Fužinar je ostal pri 31-ih točkah. Do konca letošnje sezone sta še dva kroga. Fužinar naslednjo soboto na Prevaljah gosti Beltince, v zadnjem krogu pa Ravenčani odhajajo v Dekane.

 

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je tako ocenil tekmo:

“Proti ekipi Bistrice se nam žal ni izšlo. Zelo spremenjena domača zasedba je bila poletna, igriva. Poentirali so praktično iz vsake naše individualne napake. Ob polčasu smo se pogovorili, nekatere stvari smo izboljšali. Tako smo nekako vsaj ublažili, ne bom rekel sramoto, saj je Bistrica s prihodom novega trenerja popolnoma druga, dobro vodena, organizirana ekipa. Nam ne preostane drugega, kot da fantje na naslednji tekmi poskušajo popraviti pristop, odnos do nogometa in se do neke mere opravičiti za ta visok poraz. Ekipi Bistrice čestitam za zasluženo zmago.

V isti sapi bi dodal, da smo verjetno edina ekipa na svetu, kjer se ne spoštuje klubske hierarhije, kjer je nek posameznik nad klubom in dela po svoje. Danes smo imeli le dve zamenjavi. Nekatere ekipe, ki so že obstale v ligi, sedaj rotirajo, dajejo priložnost tistim igralcem, ki so igrali manj. Mi imamo veliko kakovostnih, domačih, mladih igralcev, ki so skozi sezono krpali luknje in so se borili na obeh frontah. Danes bi morali štirje, pet od njih z nami, a so namesto tega igrali na Ravnah mladinsko tekmo, čeprav bi glede na razmočeno igrišče na Ravnah morali tekmo prestaviti.”