Patrik in Karolina Semenič odlična na zimskem državnem teniškem prvenstvu U14

V petek se je na igriščih TK Center Court s finalnimi dvoboji v posamični konkurenci in v konkurenci dvojic zaključilo zimsko državno prvenstvo za igralce in igralke do 14. leta starosti. Do dvojne krone se je prebil Patrik Semenič, pri deklicah je bila najboljša Veritsa Yaneva, druga je bila Karolina Semenič. Mama Karoline in Patrika je Ravenčanka, po študiju je ostala v Ljubljani.

 

 

V deški konkurenci sta vlogo 1. in 2. nosilca turnirja povsem upravičila Patrik Semenič (SL-LJ) in Aljaž Štor (CTA). Oba sta tekom celotnega turnirja nastopala zelo prepričljivo in si povsem zasluženo priigrala finalno vstopnico. Za zaključek turnirja je več moči ostalo 1. nosilcu Semeniču, ki je finalni obračun dobil z rezultatom 6:2 in 6:3.

Za zmago v posamični konkurenci se je potegovala tudi Patrikova sestra dvojčica Karolina Semenič. Skok na vrh ji je preprečila igralka iz TK Brežice, Veritsa Yaneva, ki je bila na igriščih TK Center Court postavljena v vlogo 1. nosilke. Yaneva tekom celotnega turnirja ni izgubila niti niza, v finalu pa se je razveselila zmage s 6:1 in 6:4.

Za izjavo smo zaprosili očeta in trenerja Patrika in Karoline, Marka Semeniča, ki je za naš portal povedal:
Patrik je skozi cel turnir kazal izjemno zanesljivost in zmaga, ob odsotnosti najboljšega U14 igralca na svetu, Svita Suljića, je tudi nekako pričakovana.
Po drugi strani je Karolina izjemno presenečenje Državnega prvenstva in končno je znanje s treningov znala prenesti tudi na tekmovalno polje. Pomanjkanje izkušenj in morda prevelika želja po uspehu je preprečila še zadnje dejanje, kjer se je povsem enakovredno kosala z igralko, katera je bila še leto nazaj strah in trepet v njenih očeh.
Kot starša, skupaj z ženo Adrijano in kot trener, sva izjemno ponosna na vse uspehe najinih otrok. Zadnji uspeh, državni prvak in vice prvakinja, pa sta smetana na torti v njuni karieri. 
Na lovorikah se ne počiva, zato treniramo naprej. Naslednji Patrikov izziv so kvalifkacije na ekipnem Evropskem prvenstvu v Bariju, Italija, v začetku februarja.
Karolina počasi in zanesljivo trka na vrata reprezentance in njen cilj je udeležba na poletnem Summer Cupu tj. poletno ekipno evropsko prvenstvo.
Ob tem bi se zahvalil sponzorjem, Babolat, Bidi badu, Msv ter vsem prijateljem, znancem in vsem, ki nas kokorkoli podpirajo ob našem udejstvovanju v najlepšem in najtežjem športu na svetu.”