Odziv Foruma za kmetijstvo pri SDS in Poslanske skupine SDS na nedaven odvzem živine

V uredništvo smo prejeli odziv Foruma za kmetijstvo pri SDS in Poslanske skupine SDS na nedaven odvzem živine, ki ga v nadaljevanju objavljamo v celoti:

 

“V Forumu za kmetijstvo in podeželje pri SDS glede dogodka na kmetiji v okolici Krškega ostro protestiramo ob takšnih ukrepih veterinarske inšpekcije, jasni zlorabi zakona in nezakonitih posegih na kmetijah. Prav tako obsojamo vstop nepooblaščenih oseb na slovenske kmetije. 

V Forumu za kmetijstvo in podeželje pričakujemo takojšnjo vrnitev nezakonito odvzetih živali na kmetijo in ureditev morebitnih nepravilnosti z vidika zdravstvenega varstva živali in dobrobiti živali na kmetiji. Pričakujemo takojšen suspenz inšpektorice Danuše Štiglic in izredno odpoved delovnega razmerja. Od slovenske policije zahtevamo takojšno ukrepanje zaradi nezakonitega vstopa nepooblaščene osebe na kmetijo, prav tako pa pričakujemo takojšnjo izdajo smernic za izboljšanje dobrobiti živali na slovenskih kmetijah, saj tudi v Forumu za kmetijstvo in podeželje prisegamo na najvišje standarde dobrobiti živali. 

Poslanski skupini SDS pa smo danes na podlagi dogodka v okolici Krškega napovedali, da bomo pripravili novelo Zakona o zaščiti živali. Kot je v današnji izjavi za medije povedal Tomaž Lisec, smo v SDS že ob sprejemanju zakona opozarjali, da daje ta zakon nevladnikom občutno preveliko moč.” 

Forum za kmetijstvo pri SDS in Poslanske skupine SDS