Odbojkaši ravenskega Fužinarja v ponedeljek začnejo s pripravami

Odbojkaši ravenskega Fužinafja bodo v ponedeljek začeli s pripravami na novo sezono. Prejšnja je bila izjemno uspešna, saj so se po dolgem času uspeli uvrstiti med najboljše slovenske klube, v 1.A ligo. Pred začetkom priprav je trener Fužinarja Bogdan Boca Veličković povedel naslednje:

“V ponedeljek začnemo s pripravami na novo sezono. To ne bo navadna sezono, ampak prvoligaška, takšna, kot jo Ravne ter Koroška in seveda Fužinar zaslužijo.

Priprave bomo izvedli doma v Ravnah, kjer  imamo odlične pogoje za vse, kar potrebujemo. To je normalno, ker so Ravne športno mesto z odlično infrastrukturo za priprave. Fantje in strokovno vodstvo kluba se že veselijo začetka, ker je v odbojki  tako dolg premor med sezonama. Komaj čakajo, da začnemo.
Do začetka lige, ki je 5.oktobra, bomo odigrali 8-10 trening tekem, udeležili še bomo  tradicionalnega turnira v Italiji, v Trstu, 17. in 18.9., na katerem bomo branili naslov zmagovalca, ki smo si ga priigrali na zadnjem turnirju pred korono. Vabim vse simpatizerje odbojke s Koroške da pridejo že na trening tekme, da bodo videli, koga bodo vzpodbujali to leto. O tekmah bodo obveščeni  na socijalnih omrežjih kluba.
Seznam ekipe v veliki meri ostaja isti. Odšli so : Fink( Maribor) , Mori, Pušnik, Golob, Krajnc (premor zarad študija)….
Novi igralci so : Cafuta (Maribor), Bregar (Calcit) , iz naše šole bomo dodali mladega Bora Križaniča , s posoje se vrne nazaj Podričnik (Šoštanj).
Ostali: Kasnik, Lednik, Hribernik, Knuplež, Levar, Plesec, Makaš, Ranc David, Ranc Vid, Vučetić
Še enega igralca na poziciji centra iščemo, nekatere opcije obstajajo, ampak za rešitev se bo izvedlo v naslednem tednu.
Pomočnik trenerja ostaja Mitja Jež, za fizično pripravo bo šenaprej skrbel  M-fit funkcionalne vadbe , njihov trener Jon Lihteneger, kateremu čestitam za prvo mesto in rekordu na tekmovanju K-24 .
Prišel je čas, da Ravne in Koroška spet gledajo vrhunsko odbojko ter da gostijo najboljše slovenske ekipe. To, kar obljubim vsim navijačem Fužinarja je, da nobeden ne bo na Ravnah vzel točke lahko, pa da bodo spremljali velike zmage, tudi nad najboljšimi slovenskimi ekipami to leto na Koroškem.
Cilji…ja, to je obstanek v Prvi ligi, no, če si športnik, si vedno  želiš kaj več….
Osebno želim, da Fužinar vrnemo v sam vrh slovenske odbojke , med top 4 klube… Vem, da imam “pobe”, ki to lahko naredjo, oni so junaki, to ste že videli v prejšnji sezoni, ko so naredili čudez v kvalifikacijah, zdaj pa je čas za drugi čudež!
5 let sem na Koroškem govoril, želel in delal na uvrstitvi v  Prvo ligo,  naslednjo pa naj bo uvrstitev v  Evropo…”