Odbojkarice OK Prevalje so se uvrstile v 1.B ligo

V soboto 26.3.20222 se je za ekipo članic OK Prevalje na gostovanju v Zrečah zaključila odlična sezona, katere krona je prvo mesto na lestvici 2. DOL Vzhod in s tem uvrstitev v 1B. ligo za ženske.

 

 

Ekipa je skozi celotno sezono nizala zmage in je v celi sezoni zabeležila samo en poraz z rezultatom 3:2 proti ekipi KEA Šempeter. Na 18 odigranih tekmah je ekipa OK Prevalje izgubila le 11 setov, zmagala pa kar v 53 setih, kar je zagotovo eden najboljših, če ne najboljši rezultat v zgodovini kluba. Ker pa je tudi drugo uvrščena ekipa NKBM Maribor II skozi prvenstvo igrala zelo dobro, je boj za prvo mesto na lestvici, potekal vse do konca prvenstva. Odločilna je bila šele tekma v zadnjem 18. krogu tekmovanja proti ekipi Weiler Volley Zreče. Z odlično igro in rezultatom 3:0 so tekmo dobile odbojkarice OK Prevalje in tako obdržale vodilno mesto na lestvici 2. DOL Vzhod.

Glavni akter velikega uspeha je zagotovo trenerka Urška Skarlovnik, ki je s svojim prihodom iz NKBM Maribor, v ekipo prinesla nov svež veter, motivacijo in energijo, ki jo je mlada ekipa ob odhodu starejših igralk najbolj potrebovala. Že v prejšnji sezoni, ki jo je žal precej zaznamovala epidemija koronavirusa, se je napredovanje v višji rang tekmovanja izmuznilo le za las, saj je mlado ekipo OK Prevalje od prvega mesta na lestvici ločil praktično le en izgubljen set.

Vedeli smo da ekipa dela dobro, da imamo najboljšo trenerko, odlične igralke, odlične pogoje za delo in da uspeh ne more izostati. Imeli smo prav! Pod taktirko trenerke Urške Skarlovnik se je ekipa članic OK Prevalje ponovno uvrstila v 1B. ligo za ženske.
Čestitke in obenem zahvala trenerki in vsem igralkam ekipe članic OK Prevalje:
Domej Zala, Domej Lara, Hribernik Nuša, Kamnik Neža, Kladnik Ana, Krof Jera, Manojlovič Bojana, Manojlovič Jana, Marinković Maja, Navotnik Ema, Oder Tinkara, Šart Eva, Vindiš Jasmina.

Še enkrat iskrene čestitke in obilo uspeha v 1B. DOL!

Obenem se iskreno zahvaljujemo občini Prevalje, vsem sponzorjem in donatorjem, staršem, navijačem in vsem podpornikom kluba, ki ste kakorkoli pomagali na poti do našega skupnega uspeha.

Upravni odbor kluba