Od Pliberka do Traberka

V nedeljo, 17. marca 2024, ob 18.00 bo pod okriljem JSKD Območne izpostave Ravne drugo letošnje srečanje odraslih pevskih zborov Od Pliberka do Traberka. Na 57. reviji odraslih pevskih zasedb se bo skupno predstavilo 28 zborov, na Prevaljah sedem. Nastopili bodo: ŽPZ Solzice, MoPZ Šentanelski pavri, Vokalna skupina Dolič, MePZ Župnije Črna na Koroškem, MoPZ Šempeterski pavri Otiški vrh, Oktet Suha, MePZ Podjuna Pliberk.

 

OD PLIBERKA DO TRABERKA 2024

Na letošnje srečanje se je prijavilo skupno 28 zborov iz avstrijske in slovenske koroške regije. Strokovna spremljevalka 57. revije je Alenka Podpečan, ki sodelujočim po koncertu poda strokovno mnenje o izvedbi ter nasvete za njihovo nadaljnjo delo.
Prvo letošnje srečanje je bilo na Obirskem, po drugi reviji na Prevaljah pa bosta še dve: 24. marca 2024, ob 18.00 v Dvorcu Bukovje Dravograd ter 6. aprila 2024, ob 19.30 v Kulturnem domu Pliberk.

PEVSKA REVIJA OD PLIBERKA DO TRABERKA NA OBIRSKEM

V petek, 8. marca 2024 je pri Kovaču na Obirskem potekalo prvo letošnje srečanje. Predstavilo se je osem zborov, štirje iz avstrijske koroške ter štirje iz slovenske koroške regije. Nastopili so: MePZ Srce, MoPZ Društva upokojencev Dravograd, Ženska vokalna skupina Deteljica, MoPZ Valentin Polanšek, MePZ Markovič-Kristl Mato, MoPZ Trta Žitara vas, MoPZ Goršek Štefan Čaki Šentjanž, MePZ SPD Bilka, Bilčovs.
Informacije o srečanjih so dostopne na spletni strani Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ter na Facebook in Instagram profilu JSKD Območne izpostave Ravne.