Obrazložitev SDS Koroška o obnovi doma na Uršlji gori

Že včeraj in danes so se pojavili pozivi, naj si stranka SDS ne lasti zaslug za obnovo doma na Uršlji gori, čeprav si zasluge kot največja vladna stranka seveda lahko. Vlada se odloči, katera so njena prioritetna področja v katera bo vlagala v času mandata. Lahko usmeri sredstva v infrastrukturne projekte, kot je to storila naša ali pa v t.i. mehke vsebine, ki vključujejo predvsem razne raziskave in so bolj pisane na kožo nevladnim organizacijam.
Naša vlada se je odločila, da izdaten del EU sredstev, tudi tistih, namenjenih za okrevanje gospodarstva po covidu ter sredstva iz integralnega proračuna, nameni za investicije, kamor sodi tudi, poleg investicij v domove za starejše, šole, vrtce in bolnišnice, obnova ali novogradnja planinskih domov. Vlada se odloči, nato pa Služba vlade za razvoj in kohezijsko politiko preko ministrstev ali ministrstva neposredno izvedejo razpisne postopke, kamor se lahko prijavi vsakdo. Podeljena sredstva pa so odvisna od tega, kako so bili prijavitelji uspešni na razpisu.
Zato seveda je posredno tudi zasluga SDS, kot največje vladne stranke, da je bil nekdo sploh lahko uspešen na razpisu in da se sedaj v občinah pospešeno gradi enormno število objektov. Brez odločitve vlade, da se denar raje nameni za investicije in s tem ohranjanje gospodarstva v teh težkih epidemioloških časih, kot pa za MEHKE VSEBINE (in ravno to najbolj boli nevladne organizacije) se danes NE BI GRADILO. Zato ja, naša vlada (in SDS kot največja vladna stranka) je odgovorna za to, da se gradijo domovi za strejše, šole, vrtci, planinske koče in si lahko pripne zasluge. Naša vlada vlaga v razvoj, ostali pa v (svoje) organizacije za raziskave npr.položaja žensk v Ugandi, ki nam v bistvu za razvoj države bolj malo koristi, koristijo pa sredstva raziskovalcem, ki se napajajo s tem denarjem že mnogo let. In zato se lahko tisti, ki danes pozivajo, da se oglasi umaknejo, sramujejo. Planinci, ki bodo lahko v obnovljenih prostorih, bodo hvaležni.
SDS Koroška