Novi direktor družbe SIJ Zip Center je postal Luka Debeljak

Mesto direktorja SIJ Zip centra je danes, 10. oktobra 2022 prevzel Luka Debeljak, ki ima večletne vodstvene izkušnje, tudi znotraj Skupine SIJ. Dosedanja direktorica Alenka Stres se bo po 25 letih uspešnega vodenja in razvoja te družbe upokojila.

 

Luka Debeljak ima desetletje vodstvenih izkušenj, najprej na področju prodaje livarskih izdelkov, zatem je bil sedem let del Skupine SIJ, sprva v oddelku za združitve in prevzeme. Svojo pot je nadaljeval kot vodja nabave na področju investicij in rezervnih delov, najprej v Perutnini Ptuj, kasneje pa v SIJ d.d. Pred prevzemom mesta direktorja SIJ Zip centra je bil direktor nabave v družbi Engrotuš.

Menjava vodstva SIJ Zip centra je pomemben mejnik za to družbo, saj jo je dosedanja direktorica Alenka Stres vodila vse od njenega nastanka. Poleg osnovnih programov mizarstvo, tiskarna in storitve, v katerih družba zaposluje več kot polovico delavcev s statusom invalida, je skozi vsa leta razvijala tudi strokovno dejavnost poslanstva invalidskega podjetja v okviru Centra za rehabilitacijo invalidov Koroške, ki je del družbe SIJ Zip center.