NOVA SEZONA, NOVI CILJI, NOVI IZZIVI

NOVA SEZONA, NOVI CILJI, NOVI IZZIVI!
V ponedeljek 1.8.2022 se je prvič po poletnem premoru na prvem treningu priprav zbrala ekipa RK Slovenj Gradec, ki začenja že svojo deveto zaporedno sezono med slovensko elito.

Prvi trening sezone 2022/23 se je pričel z uvodnim sestankom članov vodstva in ekipe pred
športno dvorano Vinka Canjka. Dvojec dopoldanskih in popoldanskih treningov bo kar nekaj
časa spremljal slovenjgraške rokometaše, ki so se v začetku tedna spoznali tudi z novimi
bojevniki. Ekipi so se namreč letos priključili domačin Alen Veršovnik, Velenjčani Kristijan
Eskeričić, Alen Husejnović, Tarik Velić ter Urban Starc in Celjan Jakob Pelko. Članskemu
pogonu so priključujejo tudi mladi produkti slovenjgraške šole Anej Majcen, David Saleznik in Nal Cokan, medtem ko se reprezentant Miha Štaleker zaradi poškodbe prvega zbora ni
mogel udeležiti. Po odhodih v igralskem kadru so se od slovenjgraškega rokometnega kluba poslovili mnogi pomembni člani, med njimi tudi dolgoletni prvi trener Sebastjan Sovič in kondicijski trener Andraž Nabernik. Slednja sta hitro našla svojo zamenjavo, na klop k Ivanu Vajdlu se seli bivši rokometaš Blaž Kleč, nova kondicijska trenerka pa je postala osebna trenerka Eva Denkova. Belo – modri so v letošnji sezoni aktivni kar na 3 tekmovalnih frontah. V začetku meseca septembra se pričenja državno prvenstvo in prva tekma s povratnikom med prvoligaše RK Krško. Teden dni kasneje si v mestu miru po 16. letih znova obetamo rokometno poslastico, saj v goste prihaja večkratni izraelski pokalni in državni prvak Maccabi Rishon Lezion s katerim se bomo udarili v prvem krogu evropskega pokala – EHF European Cup, že kaj kmalu po tem, pa bodo znani termini tekem pokala Slovenije.

Izjava Vajdl (trener ) –
Prvi ciklus priprav za novo sezono je za nami. Pohvaliti morem fante, ki garajo in pridno
trenirajo pod vodstvom nove kondicijske trenerke Eve Denkove. Teh nekaj dni na Kopah nas je gostilo podjetje Vabo, kjer smo ob izjemni organizaciji hkrati imeli odlične pogoje zadelo. Po kondicijskih pripravah se vračamo nazaj v domačo športno dvorano, kjer začenjamo s  taktičnim uigravanjem, da se s slednjim čim bolje pripravimo za začetek prvenstva.

Izjava Cvetko (kapetan ) –
Pričakovanja nove sezone so vsekakor velika, ravno zaradi lanskoletnega uspeha, ki zagotovo še vedno močno odmeva v slovenski rokometni javnosti. S fanti se že zelo veselimo nove sezone in mislim, da se bomo dobro ujeli kot ekipa. S prihodom novih igralcev smo pridobili predvsem na svežini in hkrati tudi na izkušenosti. Pred nami je nekaj dni garanja in trdega dela, ki sta edina faktorja, da se maksimalno pripravimo na tekmovalni ritem. Kar se tiče slednjega nam je prioriteta vsekakor državno prvenstvo, saj smo branilci 5. najboljše pozicije, kar je v slovenskem rokometu izjemen uspeh. Po 16. letih bo Slovenj Gradec spet nastopili v evropskem pokalu – EHF European Cup, kjer imamo vsekakor dobre možnosti, hkrati pa nas ne gre odpisati tudi v pokalnem tekmovanju. Pred nami je dolga in naporna sezona, v kateri se vsekakor veselimo vsakega izziva. Gremo korak po korak in verjamem, da nam skupaj z našimi najzvestejšimi navijači, ki so po mojem mnenju najboljši v Sloveniji, lahko uspejo velike stvari.

Ekipa RK Slovenj Gradec 2022/23:
Vratarji: Gašper Dobaj, Alen Husejnović, Jan Smolnikar
Krilni igralci: Jaroš Bulovič, Aljoša Yankovskyy, Alen Vešovnik, Uroš Štumpfl, Jakob Pelko
Zunanji igralci: Aljaž Lampret, Vid Levc, Žan Šol, Rok Cvetko (kapetan), Miha Kotar, Kristijan
Eskeričić, Tarik Velić
Krožni napadalci: Žiga Lesjak, David Svečko, Urban Starc
Mladi priključeni k članski ekipi: Anej Majcen in David Saleznik (krilna igralca), Nal Cokan in
Miha Štaleker (zunanja igralca).