Nogometaši Fužinarja v četrtek premagali madžarski Paksi, danes še romunsko Politechnico

Tudi v tem tednu so nogometaši Fužinarja odigrali dve prijateljski tekmi. Nasprotnika sta bila renomirana, v četrtek madžarski prvoligaš Paksi, danes pa romunski drugoligaš Politechnica Timisoara. Ravenčani so bili obakrat uspešni, saj so Paksi premagali s 3:2, Politechnico pa s 3:1. Na prvi tekmi je bil trikratni strelec Cener, danes pa sta zadela dvakrat Zubanović in enkrat Pličanić. Po koncu tekme so se igralci in strokovni štab Fužinarja udeležili Holcerčkovega poletnega festivala na Kopah.

 

 

Rezultata proti močnima nasprotnikoma sta vsekakor dober obet pred začetkom nove sezone. Ekipa Fužinarja je v tej sezoni dokaj spremenjena, trener Mihael Bukovec pa na prijateljskih tekmah daje veliko priložnosti mladim igralcem Fužinarjeve nogometne šole, za katere se pričakuje, da bodo v naslednjih letih nosilci igre.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je tako ocenil obe tekmi:

“V četrtek smo šli proti madžarski ekipi v tekmo s prevelikim strahospoštovanjem. Madžari so že v drugi minuti povedli in imeli prvih dvajsetih minutah vse niti igre v svojih nogah. Šele v drugem delu prvega polčasa smo odigrali nekoliko bolje, imeli 2-3 priložnosti, ki jih nismo izkoristili.

Ob polčasu smo napravili štiri menjave, toda zopet smo že v peti minuti nadaljevanja prejeli nov zadetek. Madžari so prevladovali do 60.minute, ko smo opravili pet menjav. Od tega trenutka naprej so naši rezervisti, mladi fantje iz nogometne šole na čelu s Chrisom Cenerjem, naredili popoln preobrat. Bilo je sicer za pričakovati, da Madžari, ki so v večini igrali z igralci, ki manj igrajo, ne bodo uspeli zdržati ritma po veliki vročini do konca tekme. V zadnjih petnajstih minutah smo tako dali tri gole, imeli pa smo še dve stoodstotni priložnosti, tako da je naša zmaga na koncu zaslužena. 

Danes smo proti romunski Politechnici v tekmo vstopili zelo dobro. Tekma je bila čisto nasprotje četrtkove tekme. Od prve minute smo bili boljši, toda v petnajsti minuti smo naredili napako in prejeli zadetek z roba šestnajstmeterskega prostora. Hitro smo se pobrali in z dvema zadetkoma do polčasa uspeli preobrniti rezultat v našo korist.

Na začetku drugega polčasa smo naredili dve menjavi in tudi naprej držali visok ritem tempa v igri, dobro kombinirali. Lahko povem, da so se v tej prenovljeni ekipi videli obrisi tega, kar želimo. Seveda daleč od tega, da to deluje že brezhibno. Po tretjem zadetku smo opravili vse menjave, vseh dvanajst igralcev s klopi je danes dobilo priložnost. Ustvarili smo si še nekaj priložnosti, ki jih na žalost nismo izkoristili, tekmo smo rutinirano pripeljali do konca.

Za ta del priprav sem lahko zadovoljen z vnemo igralcev na treningih in tekmah. Dosti je pozitivne energije, želje, motiviranosti. Ekipa je zelo mlada, razen vratarja Marčiča še nobeden ni dopolnil 24 let. Tudi naši igralci iz nogometne šole kažejo napredek. Ne bomo se zadovoljevali z malenkostmi, ampak bomo skušali stopnjevati ritem dela in iger, poskušali bomo optimalno vstopiti v novo prvenstvo.

Na žalost nam je torkova tekma z izraelskim prvoligašem Beitarjem iz Jeruzalema odpadla, tako da bomo v soboto zadnjo pripravljalno tekmo odigrali doma s tretjeligašem Dobrovci. Upam, da bomo po tem dvoboju vsi zdravi in pripravljeni za šesto sezono Fužinarja v drugi ligi.”