Nogometaši Fužinarja so nesrečno izgubili v Tolminu

Nogometaši Fužinarja so v 1.krogu 2. SNL v letošnji sezoni izgubili s Tolminom z 0:1. Poraz Ravenčanov je glede na prikazano na igrišču dokaj nezaslužen, saj so bili predvsem v drugem polčasu boljši nasprotnik. Na žalost svojih priložnosti niso izkoristili, glavni sodnik tekme Anže Jerič v dveh spornih situacijah v kazenskem prostoru domačih ni dosodil enajstmetrovk za Fužinar. 

 

Tekmo so bolje začeli domači, ki so po nekaj minutah tekme zahtevali enajstmetrovko, vendar je sodnik Anže Jerič štart novinca v vrstah Fužinarja Matije Carla ocenil za dovoljenega.

V 12. minuti pa je Tolmin povedel. Po predložku z desne strani je gostujoča obramba ‘pozabila’ na Nejca Močnika, ki mu s petih metrov ni bilo težko zadeti mreže vratarja Fužinarja Marka Deronje.

Fužinar je imel lepo priložnost za izenačenje v 29. minuti, ko je po prodoru in strelu Ikenne Igweja domači branilec uspel odbiti z golove črte, potem ko je bil vratar Tolmina Blaž Drašček že premagan.

Pet minut kasneje se je izkazal Deronja, ki je obranil močen strel z razdalje.

V drugem polčasu so igralci Fužinarja ves čas napadali, poskušali priti do zadetka.

V 68.minuti sporna situacija, Razvan Morariu je po spotikanju padel v domačem kazenskem prostoru, Jerič pa mu je zaradi domnevnega simuliranja pokazal drugi rumeni karton in ga izključil iz igre.

V 80. minuti najlepša priložnost za izenačenje, Ingwe je s petih metrov diagonalno streljal, vendar je žoga končala tik ob levi vratnici domačega gola.

V peti minuti sodnikovega podaljška znova sporna situacija, po veliki gneči in strelu z glavo so domači z roko odbili žogo z golove črte, vendar Jerič spet ni pokazal na belo točko. Še več, zaradi protesta je izključil Dominika Drka, tako da je Fužinar tekmo zaključil z dvema igralcema manj.

Povratnik v ekipo Fužinarja Matevž Turkuš je povedal naslednje: “Zaslužili smo si najmanj točko, saj smo bili tudi z igralcem manj boljši, napadali smo gol Tolmina. Delno smo za poraz krivi sami, saj nismo izkoristili zrelih priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti. Po drugi strani pa so za poraz krivi tudi dejavniki, na katere nismo mogli vplivati, v dveh primerih smo bili grobo oškodovani.”

Na tej povezavi si lahko ogledate najbolj zanimive trenutke včerajšnje tekme: https://www.youtube.com/watch?v=LsbJ1qxojqM