Nogometaši Fužinarja izgubili v Dobu

V prvem krogu nove sezone so nogometaši ravenskega Fužinarja gostovali v Dobu pri domačem Rolteku. Tekma se je končala z rezultatom 3:1 za Roltek Dob. 

 

Ravenčani so v tekmo krenili pogumno, Orfei in Cener sta poskušala z razdalje,  vendar neuspešno.
Na drugi strani so imeli tudi domači dve priložnosti. Pri prvi se je z obrambo izkazal vratar Fužinarja Marčič, pri drugi pa je strel končal za njegovimi vrati.
Domače je v vodstvo v 24.minuti popeljal Avbelj, potem ko je z neposredne bližine in predhodni obrambi Marčiča žogo poslal v prazno mrežo.
Roltek je  vodstvo povišal v 37.minuti, ko je Levec izkoristil enajstmetrovko. Na polčas so domači odšli s prednostjo dveh zadetkov.
V 64.minuti je Zubanović s strelom z glavo znižal rezultat. Fužinar je v teh trenutkih prevzel pobudo, poskušal izenačiti. Toda domači so uspeli še tretjič zadeti, za
končnih 3:1 je v 77.minuti zadel Šipek, ki je po podaji Gregorina sam stekel proti Marčiču in ga rutinirano premagal.
Ob koncu tekme je trener Fužinarja Mihael Bukovec priložnost ponudil igralcem nogometne šole Fužinarja, M. Turičniku, Vukeliču, Krevhu in Finku.
Fužinar ima v tej sezoni povsem novo ekipo, kar se je seveda poznalo v igri. Ekipa še ni uigrana, saj so nekateri igralci prišli ob koncu priprav. Od lanske sezone pa so ostali le Marčič, Paradiž in Pesjak ter A. Turičnik in Krebs, ki pa zaradi poškodb v Dobu nista nastopila.
Ekipa Fužinarja je kljub porazu v Dobu pustila dober vtis, ob malo več zbranosti v obrambi in napadu bi lahko bil rezultat tudi drugačen. Trener Mihael Bukovec je v kratkem času uspel postaviti strukturo igre, vkomponirati igralce v sistem. Fužinar je bil v polju najmanj enakovreden nasprotnik.
Posebno poglavje zase so bili vsi trije sodniki, ki so v slabo voljo spravljali tako igralce kot tudi navijače Fužinarja. Glavni sodnik tekme Halilović je že na začetku tekme pokazal, kako bo sodil. Mladi Grešovnik je v zračnem dvoboju z glavo odbil žogo, nasprotni igralec ga je v skoku zadel v glavo. Okrvavljenega Grešovnika je več kot pet minut za nadaljnjo igro usposabljala zdravniška služba, Halilović pa je na presenečenje vseh prisotnih na tekmi dosodil prekršek za domače.
Pri drugem domačem golu je razveljavil odločitev stranskega sodnika, ki je dosodil stranski avt za Fužinar. Po izvajanju le tega pa so v nadaljevanju akcije domači prišli do enajstmetrovke.
Napadalcu Fužinarja Zubanoviću je Halilović zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavil dva zadetka, v vsakem polčasu po enega. Tudi pri dosojanju rumenih kartonov je imel dva kriterija, enega za domače, drugega za goste.
Kljub vsemu celotne krivde za poraz ni iskati pri sodnikih. Dejstvo je, da je obramba Fužinarja naredila preveč napak, vsi trije zadetki pa so bili prejeti prepoceni.
V naslednjem krogu igra Fužinar na Ravnah proti Biljam. Tekma bo na sporedu v soboto ob 17.30h.