Nataša Pirc Musar je zmagovalka predsedniških volitev

V Sloveniji je danes potekal drugi krog predsedniških volitev. Volišča so se zaprla ob 19.uri, znani so tudi že prvi neuradni rezultati volitev. Po skoraj vseh preštetih glasovnicah je Nataša Pirc Musar prejela 54,03 odstotka, Anže Logar pa 45,97 odstotka glasov. Na uradne izide volitev bo sicer treba počakati še teden dni, ko bodo prispele še glasovnice glasovanja po pošti iz Slovenije ter glasovnice iz tujine. Vendar se volilni rezultat ne bo več veliko spremenil.

 

Nataša Pirc Musar je v izjavi za medije povedala, da se zavzema za tesnejše sodelovanje s nekdanjima predsednikoma Milanom Kučanom in Danilom Türkom. Pirc Musarjevi so za izvolitev na mesto predsednice Slovenije že čestitali odhajajoči predsednik Pahor, predsednica DZ Klakočar Zupančič in predsednik vlade Golob.

Anže Logar je za predsedniške volitve dejal, da te so praznik demokracije in da je pozitivno sporočilo višja udeležba kot v prvem krogu. Kampanja je po njegovem prebudila dodatno zanimanje za politično razpravo in kako se volivci odločajo. Tudi on je Nataši Pirc Musar javno že čestital za zmago.