Na Ravnah že dolgo nismo videli tako slabega sojenja

V 23.krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja na Ravnah gostili Jadran iz Dekanov. Tekmo, ki se je se je končala z 1:1, je poleg slabih pogojev za igro zaznamovalo slabo sojenje sodnika Novarlića, ki je v drugem polčasu kar nekajkrat vznemiril občinstvo na ravenskem stadionu.

 

V prvem polčasu je bila igra na težkem, mokrem igrišču, vseskozi je naletaval tudi sneg, izenačena. Večjih priložnosti kakšnih 150 gledalcev ni videlo. V drugem polčasu pa so bili  igralci Fužinarja boljši, v 49.minuti so tudi povedli. Branilović je podal žogo pred vrata, tam se jo je minimalno dotaknil Ramzi Toure Idrissou in presenetil gostujočega vratarja Jurco.

Samo dve minuti kasneje je domači vratar Marčič z rokama odbil žogo pred gostujočim napadalcem Meštrićem, ki je padel čez njega. Na presenečenje vseh na stadionu je Novarlić pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Vranješ.

Sredi drugega polčasa se je hudo poškodoval Anže Turičnik, ki ga je gostujoča obramba v kašnih dvajset metrov od svojega gola zaustavila s prekrškom. Novarlić, ki je stal blizu dogodka, ni niti dosodil prekrška niti pokazal gostujočemu branilcu rumeni karton. Nepotrebno je pustil prednost, reagiral ni niti po koncu akcije.Turičnik je bil takoj odpeljan v bolnišnico Slovenj Gradec na slikanje narta.

Petnajst minut pred koncem je po strelu Ciganovića napadalec domačih Jovičić žogo preusmeril v gol, Novarlić pa je na asistenco stranskega sodnika, ki je dvignil zastavico, gol razveljavil.

Do konca tekme so igralci Fužinarja dominirali, goste so potisnili pred njihov kazenski prostor. Gostje so igrali s petimi igralci v zadnji liniji prostora za kombinacijo je bilo malo. Rezultat se kljub naporom domačih, da pridejo do zmage, ni spremenil.

Ne moremo reči, da si gostje točke niso zaslužili. Vsekakor pa bi bil rezultat ob nekoliko boljšem sojenju drugačen. Igralci obeh ekip si za prikazano na igrišču ob teh res težkih pogojih zaslužijo čestitke.

Po koncu tekme je trener Fužinarja Mihael Bukovec za naš portal povedal naslednje:

“Trda, težka tekma na zelo razmočenem igrišču. Ekipa Jadrana je na Koroško prišla čim dražje prodati svojo kožo. Temu primerno so se gostje tudi postavili na igrišču. V prvem polčasu se nismo dobro odzvali na njihovo postavitev, kljub vsem navodilom. Tudi v trenažnem procesu smo posvečali veliko pozornosti njihovi postavitvi in strnjeni obrambi. V drugem polčasu smo povezali niti igre, stopili na žogo. V fazi napada, tranziciji smo bili konkretnejši, igrali smo hitreje. Takoj smo bili nagrajeni z zadetkom. Na žalost smo takoj zatem dobili prepoceni zadetek. Ali je enajstmetrovka bila ali ne, ne bi komentiral. Sodniki so nam tudi razveljavili gol. Žal mi je poškodbe Anžeta Turičnika, sodnik bi moral dosoditi prekršek.

Želje, volje fantom ne morem očitati. Svojim igralcem čestitam za željo, borbo na tem težkem terenu. Ob golu smo si pripravili še dve do tri priložnosti, kaj več pa na tem težkem igrišču ni bilo mogoče.”

Fužinar je na lestvici sedmi, ima 33 točk. Vodi Gorica s 56 točkami, drugouvrščeni Triglav jih ima 50. Ravenčani se bodo v naslednjem krogu že v petek v Lendavi pomerili z Nafto.