Na dobrodelnem koncertu v Pliberku so zbrali več kot 10.000 evrov

V sredo je v Pliberku potekal dobrodelni koncert v okviru akcije „Skupno.Pomagamo. – Gemeinsam.Helfen.“ V polni dvorani Kulturnega doma je nastopilo deset koroških zborov. Nastopili so: Mopz Foltej Hartman, MoPZ Kralj Matjaž, Oktet Suha, Oktakord, MoPZ SPD Trta , ŽePZ Trta, MePZ Peca (SKD Globasnica), Kvintet Donet, MePZ SPD Danica in Kvintet Smrtnik. Med gosti je bil tudi župan občine Ljubno ob Savinji, Franjo Naraločnik, ki se je v imenu od naravne nesreče prizadetih občin zahvalil za podporo in solidarnost.

 

 

Neurja in poplave so začetek avgusta prizadele dele Avstrije in Slovenije in pustile za seboj razdejanje, uničeno infrastrukturo, poplavljene domove, izgubljeno lastnino in predvsem človeško trpljenje.

V luči te naravne nesreče, se je 19 organizacij koroških Slovencev združilo v humanitarni akciji z imenom »Skupno.Pomagamo. – Gemeinsam.Helfen«, da bi z združenimi močmi zbirali finančna sredstva za pomoč prizadetim prebivalcem na obeh straneh meja.

Pevci moškega pevskega zbora Foltej Hartman so na koncertu predali ček v vrednosti 2500 €, denar so zbrali na pliberškem jormaku v Svaveji uti, kjer so v akciji »Srce za sočloveka« prodajali lectova srca, ki jih je spekla Rosina Glawar iz Libuč. Slovensko kulturno društvo Globasnica je darovalo 1500 evrov, denar je izkupiček dobrodelne tombole letošnjega globaškega žegnanja. Tako so v dobrodelni akciji »Skupno. Pomagamo. Gemeinsam. Helfen.« na koncertu zbrali lepo vsoto 10.300 evrov.

Vir: SGZ, Novice