Korotan zmagal na Prevaljah, Koroška Dravograd izgubila v Račah

V 18.krogu 3. SNL vzhod sta bili koroški ekipi polovično uspešni. Korotan je premagal Hajdino s 3:0, Koroška Dravograd pa je izgubila v Račah s 6:0. Prevaljčani so ostali na visokem četrtem mestu, sedaj imajo 31 točk. Dravograjčani so s štirimi točkami zadnji, štirinajsti. Z 42. točkami vodi Drava, ki je v tem krogu v gosteh premagala Avto Rajh Ljutomer s 3:1.

 

Kakšnih 200 gledalcev je na Prevaljah videlo zmago Korotana, ki je tako potrdil tri točke z derbija v prejšnjem kolu v Dravogradu. Tokrat je padla Hajdina, ki se je na Prevaljah predstavila v dobri luči, tekma je bila odločena v zadnjih enajstih minutah.

Junak tekme je bil ponovno Armin Kahvedžić, tako kot prejšnji teden je dal vse tri gole za Korotan. Mladi napadalec je na veselje trenerja Tina Kuzme in navijačev v izredni strelski formi, šest golov na zadnjih dveh tekmah je zelo lep dosežek. Prvi gol je dal v 7., drugega v 79. in tretjega v 81.minuti.

Izjava trenerja Korotana Tina Kuzme po tekmi:

“Hajdina se je ponovno izkazala za kvalitetnega nasprotnika. Ponosen sem na fante, ker so pokazali, da so pripravljeni trpeti za ekipo. V drugem polčasu smo se branili v nizkem bloku in bili nevarni iz protinapadov. Čestitke ekipi in Arminu za hat-trick. Naslednji vikend nas čaka gostovanje v Krškem. Gremo naprej!”

Koroška Dravograd je v gosteh visoko izgubila z Račami. Domačini so prevladovali v vseh elementih nogometne igre in hitro prišli do visoke prednosti, ki so jo do konca tekme samo še povečevali. Strelci za Rače so bili nekdanji nogometaš Fužinarja Timotej Dodlek v 1. in v 61.minuti, Nejc Pipenbaher v 7. in 58.minuti, Jure Svenšek v 25.minuti in Tim Vodeb v 39.minuti.

Sedaj je že jasno, da Dravograjčani rezultatsko ne bodo ostali v ligi, reši jih lahko samo kakšna sprememba tekmovanja. Štiri osvojene točke do sedaj so žal premalo, v zadnjih osmih tekmah bo ekipe pred njimi nemogoče uloviti, še posebej glede na formo in kvaliteto moštva.