Korotan z remijem zaključil uspešno polsezono, Koroška Dravograd trinajstič zapored izgubil

Končan je jesenski del sezone v 3.SNL vzhod. V zadnjem, 14.krogu tega dela prvenstva je Korotan na Prevaljah gostil drugouvrščeno ekipo ZASE Videm, Koroška Dravograd pa je gostoval v Podvincih. Derbi kroga na Prevaljah se je končal z 1:1, Podvinci pa so gladko, s 6:2 premagali Koroško Dravograd.

 

Kakšnih 350 gledalcev na Prevaljah je v vsakem polčasu videlo en zadetek. Za goste je v 5.minuti zadel Žan Petek. V 71.minuti pa je s strelom iz enajstmetrovke izenačil Kan Kovač.

Prevaljčani so tako uspešno zaključili prvi del sezone, ki so ga zaključili na četrtem mestu. To je za novinca v ligi gotovo uspeh, še posebej po nekoliko slabšem štartu v sezono. Osnovni cilj obstanka v ligi je tako praktično že dosežen, Prevaljčanom pa se sedaj ponuja možnost za osvojitev tretjega mesta. Prvouvrščeni ekipi Drava in ZASE Videm sta le nekoliko ušli, za devet oziroma sedem točk. Trener Tin Kuzma je vsekakor lahko več kot zadovoljen, z moštvom ima lepo podlago za mirno nadaljevanje prvenstva. Uprava kluba je poleti uspela zadržati najboljše igralce, moštvo z nekaterimi okrepitvami še dopolniti. Uspeh ni izostal, prihodnost se zdi svetla.

Koroška Dravograd je spet visoko izgubil. Domači so že po prvem polčasu vodili s štirimi goli prednosti, zadeli so Jakob Kolenko v 6., Alen Pihler v 9. ter Jernej Orovič v 10. in 30.minuti. V drugem polčasu so vodstvo preko Davida Smrečka v 52.minuti še povišali, potem pa so v nadaljevanju tekme popustili. Noel Stajnko Knez je v 55.minuti zmanjšal, nato je pet minut kasneje tretjič zadel Jernej Orovič. Končnih 6:2 je v 65.minuti postavil Peter Kogelnik.

Dravograjčani so največje razočaranje prvenstva. Po zmagi na prvi tekmi proti Dobrovcem v gosteh je kazalo, da bo letošnja sezona uspešnejša od lanske, ko so komaj obstali v ligi. Vendar se je zgodilo ravno nasprotno. V nadaljevanju prvenstva so trinajstkrat zapored izgubili, tudi z visokimi rezultati. Več kot očitno je, da sedanja ekipa ni v stanju igrati na tretjeligaškem nivoju. Potrebne bodo okrepitve, drugače bo obstanek v ligi skoraj nemogoč. To pa je seveda stvar uprave oziroma odgovornih ljudi v klubu.