Koroški derbi v Črni je dobil Korotan

V 18. krogu 1. članske lige MNZ Maribor je bil v Črni na sporedu koroški derbi, domača Peca je gostila Korotan. Tekma se je končala z zmago Prevaljčanov z 2:0. Okrog 300 gledalcev je na težkem, mokrem igrišču gledalo dobro tekmo, v kateri je bil zmagovalec odločen šele nekaj minut pred koncem tekme, ko je v 86. minuti drugi gol za goste dal Nejc Plesec. Prvi strelec za Korotan je bil Kan Kovač, v 39. minuti je bil uspešen iz enajstmetrovke.

 

Zmaga Korotana je zaslužena, iz domačega tabora pa so imeli po tekmi nekaj pripomb glede kriterija dosojanja igre z roko. S to zmago se je Korotan točkovno izenačil s Staršami, obe moštvi imata 38 točk, Starše imajo tekmo manj. Peca je ostala na četrtem mestu, ima 31 točk. Zmaga je za Korotan pomembna predvsem zato, ker se je po domačem porazu v prejšnjem krogu uspel pobrati, z zmago je znova najavil boj za prvo mesto in uvrtitev v 3.SNL. Peco pa je drugi zaporedni poraz oddaljil od vrha, potem ko so Črnjani zelo dobri štartali v spomladanski del sezone.

Akumulator iz Mežice je doma igral 1:1 z mariborskim Taborom in je s sedmimi točkami zadnji. Radlje, ki so s štirinajstimi točkami mesto pred Akumulatorjem, pa danes doma igrajo s Pesnico.

Trener Korotana Tin Kuzma je bil po tekmi zadovoljen:

“Za nami je dober derbi. Veseli, da si je tekmo ogledalo 300 gledalcev. Zahvala našim navijačem za podporo. Čestitam fantom za zbranost in pravi pristop skozi celotno tekmo. Čaka nas še veliko pomembnih tekem.”