Jesenski Teden restavracij

Najokusnejši teden jeseni se nezadržno približuje. Teden restavracij, sedaj že dobro poznan projekt, ki ga dvakrat letno težko pričakujejo vsi, ki se radi kulinarično razvajajo, letos poteka pod geslom Več okusa za manj ostankov. Akcija, v katero so vključene najboljše restavracije, promovira vrhunsko slovensko kulinariko, hkrati pa skrbi za njeno trajnostno naravnanost.

 

Tudi tokrat se od 13. pa vse do 22. oktobra Slovenj Gradec lahko pohvali z dvema sodelujočima: Gostilno Murko in Hišo Ančko, ki svoje dobrote predstavljata v vsaj treh hodih in dodatni ponudbi. Cena menijev je prilagojena in prijazna do denarnic, zaradi česar si vrhunsko kulinariko lahko privošči ter poskusi širša populacija.

Deset dni trajajoča akcija, ki se pri nas odvija dvakrat letno (spomladi in jeseni), ima svoje korenine leta 1992 v New Yorku. Pri nas je bila prvič organizirana v letu 2012 v okviru Evropske prestolnice kulture, leta 2013 pa je postala vseslovenska in tradicionalna.

Prijave za Teden restavracij so z današnjim dnem odprte, zato vabljeni, da se ga udeležite in poskusite posebej za vas kreirane dobrote.

Turistična pisarna Slovenj Gradec