Izjemna donacija za Občino Ajdovščina

Na današnji novinarski konferenci je Ivo Boscarol naznanil, da bosta skupaj s hčerko Tajo od kupnine Pipistrela ameriški družbi Textron donirala ajdovski občini kar 25 milijonov evrov. Največji del bo namenjen zdravstvenem centru in večnamenski helikopterski storitvi, 4 milijone za ureditev muzeja letalstva ter milijon za ozelenitev mesta Ajdovščina.

Prepričan sem, da ko imamo denar, ki smo ga zaslužili s pomočjo svojih zaposlenih in širše skupnosti, in pride trenutek, ko lahko okolju in zaposlenim damo nekaj nazaj, je naša dolžnost, da to naredimo,“ je svojo in hčerkino odločitev pojasnil Ivo Boscarolki bo vsakemu zaposlenemu na Pipistrelu za vsak svoj delovni dan v podjetju namenil po tri evre.

Toliko sredstev ima občina za investiranje v štiriletnem obdobju, kar pomeni, da bomo v prihodnjih štirih letih s pomočjo Taje in Iva Boscarola dosegli 8-letni nadaljnji razvoj,“ se je za donacijo zahvalil župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin, ki je ameriški družbi Textron, ki bo prevzela Pipistrel, izrazil dobrodošlico v Ajdovščini, da bo še naprej nadaljevala in razvijala dejavnost na območju občine.

Foto: vipavskadolina.si

Kot je povedal Ivo Boscarol, bo 20 milijonov evrov donacije namenjeno za izgradnjo modernega zdravstveno-reševalnega intervencijskega centra na letališču in večnamenskega helikopterja za reševanje v gorah, za gašenje Krasa in Trnovske planote pa tudi širše, 4 milijone za letalski muzej in ker je želja, da bi Ajdovščina postala najbolj zeleno mesto, bo en milijon namenjen za ozelenitev mesta. S hčerko nameravata finančno podpirati tudi mlada zagonska podjetja. Med drugim si želita, da bi Fructal ter še kakšen drugi paradni konj znova postali slovenski.

Vir članka: GO portal