Fužinar z drugo zaporedno zmago skočil na peto mesto

V tretjem krogu 2.SNL so nogometaši ravenskega Fužinarja v Ajdovščini s 4:1 premagali domače Primorje. S tem so potrdili domačo zmago z Biljami in se pomaknili po tabeli navzgor. Za prvimi štirimi ekipami, ki imajo sedem točk, zaostajajo le za točko.
Fužinar je povedel v 17.minuti. Po podaji Cenerja je Paradiž zadel vratnico, odbito žogo pa je Faris Zubanović poslal v mrežo. V 28.minuti je Chris Cener s pravim slalomom preigral štiri domače igralce in s prefinjenim strelom s štirinajstih metrov povišal vodstvo.
Dve minuti pred koncem polčasa je po hitrem protinapadu Cener podal Zubanoviću, ta pa je z rutiniranim strelom Ravenčane popeljal v vodstvo s 3:0, kar je bil tudi rezultat polčasa.
V 64.minuti je po preigravanju in predložku Pesjaka priložnost najprej zamudil Zubanović, mladi Nik Krebs pa je bil ob koncu akcije dovolj priseben in je zadel ob praktično svojem prvem dotiku z žogo. V igro je namreč prišel samo minuto prej.
Do konca tekme so domači uspeli znižati, končni rezultat 4:1 je v 69.minuti postavil Čandić.
Trener Fužinarja Mihael Bukovec je po tekmi povedal naslednje:
” V tekmo smo vstopili odločno, agresivno in držali pobudo nekje do osme minute. Potem so domačini uspeli vzpostaviti ravnotežje. Prvi gol smo dali v pravem trenutku, ko je bil domačin v naletu, tako da smo jih uspeli umiriti. Drugi gol jih je popolnoma šokiral, mi smo uspeli popolnoma nadzirati igro in jih držati daleč od našega gola. Po protinapadu smo zadeli še tretjič. Na začetku drugega polčasa smo pričakovali nalet Primorja, vendar so bili premalo agresivni in se to ni zgodilo. Z lahkoto smo odbili vse njihove napade in iz kontinuiranega napada dali še četrti gol. Do konca tekme so domači pritisnili in znižali, kaj več pa jim ob naši dobri obrambi na čelu z vratarjem Marčičem ni uspelo. Mi bi lahko iz protinapadov dali še gol ali dva, Cener je zadel vratnico. Naša zmaga je povsem zaslužena, čestital bi igralcem in strokovnemu vodstvu, predvsem pa našim mladincem. Damijan Vukelič je zelo dobro, rutinirano odigral na svojem mestu, prav tako Matic Turičnik, Nik Krebs pa je dal svoj prvi gol v 2.SNL. Tudi ostali mladi so dali svoj doprinos. Veseli tudi dejstvo, da smo iz tekme v tekmo kompaktnejši, bolj uigrani, boljši. Celotno moštvo dokazuje, da je vredno zaupanja in da s trdim delom lahko igralci dosežejo svoje zastavljene sanje in cilje.”
Zmaga Fužinarja na težkem gostovanju v Ajdovščini je povsem zaslužena in zelo pomembna. Predvsem za samozavest ekipe, pa tudi zato, ker je imel trener Mihael Bukovec velike probleme s sestavo ekipe. Zaradi poškodb so namreč odpadli Anže Turičnik, Milan Place in Davide Jozić. Tako sta od začetka tekme zaigrala mlada Matic Turičnik in Damijan Vukelič, Nik Krebs pa se je po poškodbi prvič v letošnji sezoni znašel na klopi za rezervne igralce.
Kljub vsem tem problemom pa je trener Mihael Bukovec iz ekipe potegnil maksimum, Fužinar je vedno neugodnega nasprotnika premagal kar s tremi zadetki razlike. Ne gre pozabiti, da je Primorje V lanski sezoni Fužinar premagalo s 3:0.
Veseli dejstvo, da je ofenzivni tandem Cener-Zubanović praktično nezaustavljiv za nasprotne obrambe. Prvi navdušuje s svojimi preigravanji, drugi pa je izredno učinkovit, saj je na treh tekmah zadel že šestkrat.
Tudi obramba na čelu z vratarjem Tilenom Marčičem je tokrat delovala bolje kot na prvih dveh tekmah. To je vsekakor dober obet pred naslednjimi tekmami.
To soboto pride na Ravne Krka iz Novega mesta, ki je prav tako odlično otvorila novo sezono in si z Nafto in Beltinci deli prvo mesto. Tekma se bo začela ob 17.uri.