Fužinar visoko izgubil v Biljah

Včeraj sta bili odigrani dve tekmi zaostalega, 3.kroga 2.SNL. Brinje Grosuplje so premagale Primorje z 1:0, Fužinar pa je na gostovanju v Biljah visoko izgubil z istoimenim domačim moštvom. Tekma se je končala s 5:1. Ravenčani niso uspeli ponoviti dobre igre iz prvega polčasa s prejšnje tekme proti Taboru. Tekma v Biljah je bila odločena že po prvih petinštiridesetih minutah, ko so domači povedli s 3:0. 

 

Nogometaši Bilj so povedli v 11.minuti, ko je branilec Fužinarja Kristjan Irmančnik predložek s strani z glavo preusmeril v lastno mrežo.

Gostje so v nadaljevanju tekme odigrali nekaj lepih akcij, si ustvarili nekaj priložnosti, vendar sta jih ‘presekala’ gola Ricarda Fernandeza v 23. in Martina Radulovića-Veličkovića v 27.minuti. Domači so odšli na odmor z visokim vodstvom.

Ko je Luka Verbič v 50.minuti znižal rezultat, se je zdelo, da so Ravenčani še v igri za kakšno točko. Vendar je osem minut kasneje Fernandez s svojim drugim golom domačim spet zagotovil vodstvo s tremi goli razlike.

Končni izid je v 84.minuti postavil Luka Džaja.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je po tekmi tako strnil misli:

“Bili smo nekompaktni, neagresivni, predvsem v prvi svoji coni, kjer moraš biti agresiven, stali smo predaleč od nasprotnih igralcev. Vseh pet golov smo dobili po strelih iz kazenskega prostora, štiri celo iz petih metrov, ko nismo znali izbiti žoge. Pristop ni bil pravi, sprejmem odgovornost za taktiko. Imeli smo sicer veliko izdelanih akcij, priložnosti, ki pa jih nismo znali izkoristiti. Ob polčasu smo spremenili postavitev, se dogovorili, da iščemo priključek, da ne smemo prejeti še četrtega gola. Hitro znižali, nato smo prejeli četrti gol, domači so spet ušli na varno razdaljo. Potem smo se povsem odprli, domači so to znali izkoristiti, v končnici smo dobili še peti gol. Na zadnjih dveh tekmah smo prejeli devet golov, kar je gotovo preveč. Naslednjo tekmo proti Beltincem se bomo postavili tako, da ne prejmemo gola. Veseli me, da se kljub težkemu igrišču nobeden igralec ni poškodoval, da bomo vodilne Beltince pričakali kompletni. Beltince spoštujemo, vendar se jih ne bojimo, igrali bomo tako, da vse tri točke ostanejo doma.”

Naslednji krog je na sporedu v soboto, Fužinar bo na Ravnah igral z Beltinci, tekma se bo pričela ob 15. uri. V zadnjih treh krogih jesenskega dela prvenstva imajo Ravenčani dokaj ugoden razpored. Doma igrajo še s Tolminom in ponovno z Biljami, v gosteh pa z moštvom Brinje Grosuplje.